Duminica, la orele amiezii, târgul auto din Serbanesti era ticsit de lume, in timp ce sectiile de votare 123, 124 si 125 din acelasi cartier erau aproape goale.
Câte doi-trei alegatori in fiecare, iar dupa iesirea acestora, lungi pauze pâna la sosirea urmatorilor. Asadar, putini cetateni si acestia cam abatuti. «Am votat de fiecare data chiar daca stiam ca nu va iesi ceea ce doream eu. M-am dus la vot pentru ca asa trebuie.
Daca toti ar face la fel macar am sti cum stau lucrurile, am sti daca merita sau nu sa mai ramânem in judetul Bacau», a marturisit Razvan Fartade, 35 de ani. Unii nu au votat deloc, au iesit sa mai cumpere câte ceva, iar cei care au votat nu au asteptari prea mari de la viitorii alesi.
«Asteptam educatia, ca nu prea se face educatie in tara asta. Profesorii sa nu mai ceara salarii mari, intâi sa-si faca datoria», spune Margareta Burian, 83 de ani. Octogenara, plina de energie, afirma ca poate doar stranepoata sa va trai intr-o lume mai buna si mai ordonata. «Eu am votat pentru schimbare», spune scurt Liviu Bosie, 36 de ani.
Si Serban Nicolae, 58 de ani, vorbeste despre schimbare: «Numai golani vin din patru in patru ani sa ne minta si apoi sa ne mareasca impozitele. Anul trecut am platit 12 milioane pentru casa si teren, anul acesta, 24 de milioane.»
Cum in statia de autobuz mai sunt trei persoane, atmosfera se infierbânta. Oamenii isi amintesc de gropi, lipsa utilitatilor si alte necazuri: «Strada Costache Radu arata ca in epoca de piatra, fara becuri, fara gaze, fara asfalt! Mai rau ca la Plopana!» Nu e singura, «la fel e si strada Ion Roata. Si-au batut joc de noi!» Cu toate acestea, ei isi platesc taxele, impozitele si se prezinta la urne. «Din datorie civica am votat, nu din tragere de inima fata de candidati», spune Catalina Robu, 48 de ani. Apoi, cu amaraciune, adauga : «Nu am nicio speranta. Mai mult ce pot sa spun?»
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.