Universitatea "Petre Andrei" din Iasi a marcat in Bacau incheierea proiectului strategic "Cooperare Regionala pentru Excelenta Antreprenoriala", derulat in Regiunea Nord-Est. Evenimentul a fost gazduit de Teatrul Bacovia si a constat intr-o festivitate de prezentare a premiantilor, 46 la numar – persoane fizice, dar si patru societati bacauane: Agricola, Pambac, Vasion si Aerostar. Gala de premiere a vizat recunoasterea firmelor si angajatilor care au contribuit cel mai mult la dezvoltarea culturii antreprenoriale in judet.
Camerele de comert din Bacau, Neamt, Suceava, Vaslui si Asociatia Oamenilor de Afaceri Iasi au fost partenerii evenimentului. "Intreprinderea este esentiala pentru omul de afaceri de dupa 1990 incoace, de aceea este conceptul de antreprenoriat este interesant si pentru intreprinzatorii de astazi. Din pacate, pentru a fi performanti lipseste mediul prielnic care ar trebui dat de autoritate si care afecteaza viata si activitatea intreprinzatorilor romani", a declarat Doru Simovici, presedintele Camerei de Comert Bacau. Proiectul a avut drept scop promovarea unei atitudini pozitive fata de antreprenoriat prin dezvoltarea activitatilor de sustinere a capitalului uman si a competentelor manageriale si s-a derulat pe parcursul a trei ani. "Proiectul s-a adresat antreprenorilor, dar si celor care vor sa inceapa o afacere sau sa isi schimbe locul de munca. Au fost desfasurate 13 cursuri de pregatire de catre lectori, dar am avut si activitati de consultanta, diseminari", a explicat Anca Tompea, asistent manager de proiect. In judetul Bacau, in cadrul proiectului au fost informate peste 5.500 de persoane. 357 de angajati, 570 de persoane cu functii de conducere, 440 de intreprinzatori si 124 de persoane inactive au participat la cursuri sau au primit consiliere.
Finantarea proiectului a fost asigurata din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. (A. Gavrila)