Minunile naturii se țin lanț, într-o primăvară superbă, din păcate, departe de ochii oamenilor. Dacă tot mai muți băcăuani, care au ieșit probabil la cumpărături, au surprins copacul Ginkgo Biloba din Parcul Trandafirilor care a înfrunzit și l-au postat pe rețelele de socializare, o nouă fotografie a surprins în aceste zile. Un cireș japonez înflorit în curtea Colegiului Național Pedagogic „Ștefan cel Mare”. „Cireșul e demult în curtea școlii noastre.
Cred că are vreo 50 de ani. Eu așa l-am găsit. A fost mult mai mare, dar furtunile l-au mai ciufulit”, ne-a spus prof. Lavinia Băisan, directorul Colegiului Național Pedagogic „Ștefan cel Mare” Bacău, cea care a postat fotografia pe facebook. La insistențele noastre, Lavinia Băisan a încerct să afle mai multe detalii despre cireșul japonez: „Am cercetat la profesorii în vârstă. Are peste 40 de ani. Au fost doi cireși din aceștia în curte. Are cam aceeași vârstă cu cei din Parcul Catedralei.
În total au fost patru în oraș. E soi protejat.” Cireșul japonez din curtea Colegiului Pedagogic a înflorit cam la o săptămână după cei din oraș, în curtea școlii fiind mai umbră. Practic, fotografia făcută de prof. Lavinia Băisan se dorește a fi mesajul școlii că a venit primăvara și a fost postată pentru colegii din învățământ pentru ai mai înveseli în vreme de pandemie. Profesoara Rodica Tomozei, care a ieșit la pensie în urmă cu patru ani, și-a amintit că așa înflorea cireșul japonez din curtea Colegiului Pedagogic și în urmă cu 40 de ani.