1 ianuarie 2025

Au fost marcate și omologate noi trasee turistice în zona montană a județului Bacău

Iubitorii de drumeții au acum ocazia să exploreze noi ținuturi din zona montană a Văii Trotușului, situate într-un cadru natural și peisagistic încântător și deosebit de atractiv.

De curând, Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău (SPJPTCAS), în colaborare cu Primăria comunei Asău, au întreprins o serie de acțiuni de amenajare și marcare a unor noi trasee montane, care în baza documentațiilor elaborate, au obținut certificatele de omologare emise de către Direcția Autorizare și Monitorizare din cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.



Astfel, au intrat în circuitul turistic nu mai puțin de treisprezece noi trasee montane, toate aflate pe raza teritorială a comunei Asău, atât în Munții Tarcău-Goșmanu, cât și în Munții Ciucului, după cum urmează:

  1. Munții Tarcău-Goșmanu: Traseul 1. Asău – Apa Asău – Păltiniș – Budăi; Traseul 2. Asău – Chinet – Platoul cu pini; Traseul 3. Asău – La scaune – Platoul cu pini; Traseul 4. Asău – Mănăstirea Stirigoi; Traseul 5. Asău – Osoiu -Vf. Muncelu – Vf. Aluniș – Poiana Pietrosul – Păltiniș; Traseul 6. Asău – Părâul Boului – Stânca Paisa – Culmea Runcu Stânelor;

Traseul 7. Asău – Părâul Nogea – Culmea Runcu Stânelor; Traseul 8. Bartea – Culmea Agăștin – Vf. Muncelu; Traseul 9. Asău – Pârâul Socer – Lacul Osoiu.

  1. Munții Ciucului: Traseul 1. Ciobănuș – Vf. Cărunta – Vf. Viscol; Traseul 2. Păstrăvăria Cărunta – Lacul Șolintar (1); Traseul 3. Păstrăvăria Cărunta – Lacul Șolintar (2);

Traseul 4. Ciobănuș – Păstrăvăria Cărunta.

Traseele au diferite grade de dificultate, de la ușor până la dificil, sunt accesibile în toate anotimpurile, au o lungime de până la aproximativ 30 de kilometri și o altitudine de peste 1.300 metri, iar timpul de parcurs variază între două și nouă ore. Aceste drumeții necesită condiție fizică generală bună, echipament specific (încălțăminte cu talpă aderentă, pelerină de ploaie, rucsac, apă și alimente etc).

Pe noile trasee pot fi întâlnite o floră și o faună bogată și diversificată, culmi și platouri extrem de pitorești, lacuri și râuri cu păstrăvării, dar și locuri de popas, cu pensiuni și cabane care așteaptă pregătite, pe iubitorii de drumeții montane și nu numai.

Aceste trasee se adaugă celor nouă trasee montane din Munții Nemira, marcate și omologate.

Informații tehnice despre toate cele douăzeci și două de trasee din zona montană a județului Bacău, pot fi accesate pe siteul SPJPTCAS Bacău www.turism-bacau.ro, la https://turism-bacau.ro/muntii-tarcau-gosmanu/, https://turism-bacau.ro/muntii-ciucului/, https://turism-bacau.ro/trasee-montane/. De asemenea, acestea se regăsesc și pe pagina de Facebook a SPJPTCAS Bacău, la https://www.facebook.com/turismbacau2016, cât și pe aplicația Visit Bacău.

În curând, SPJPTCAS Bacău va lansa o nouă serie de tururi ghidate, care vor include și aceste noi trasee montane, recent marcate și omologate.

Sursa foto: SPJPTCAS Bacău și Păstrăvăria Cărunta

Romulus-Dan BUSNEA, inspector de specialitate și purtător de cuvânt în cadrul SPJPTCAS Bacău



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img