17 noiembrie 2024

Atunci când nu casti ochii

Se spune ca in fiecare zi invatam câte ceva. Din experientele personale sau din trairile altora. Necazul semenilor nostri ar trebui sa ne fie si noua invatatura de minte. Ca sa ma fac inteleasca, va dau exemplul proprietarilor din blocul nr. 29A de pe strada Vasile Pârvan.

Pentru cei care nu cunosc prea bine orasul, imobilul este amplasat in cartierul CFR si se dorea la inceputul proiectului sa fie un complex rezidential format din zece blocuri a câte 24 de apartamente cu doua si trei camere. Proiectul s-a oprit deocamdata la construirea unui singur bloc, desi, locatarii au primit asigurari ca in zona se vor face locuri de joaca destinate copiilor, parcari supraterane, lifturi exterioare etc.



In plus, zona rezidentiala urma sa fie imprejmuita, accesul facându-se prin intrari pazite, dotate cu bariere auto. In lista de prezentare mai figurau finisaje standard, racorduri la canalizare, alimentare cu apa si energie electrica, gaze naturale, telefon, tv si internet. Ei bine, primii proprietari ai imobilului nu au avut aproape nimic din toate acestea atunci când s-au mutat in noile apartamente. Oamenii spun ca singurele contracte individuale pe care le-au facut sunt cele cu E.ON Gaz pentru ca au centrale de apartament, apa o plateau numai ei stiu cum direct la dezvoltatorul imobiliar pâna s-au desteptat si au incheiat contract cu CRAB, iar cel mai important lucru este faptul ca nu au sursa proprie de energie. Oamenilor li s-a promis energie electrica si au avut-o, insa, acum platesc scump pentru asta, intrucât nu si-au urmarit propriile interese.

Energia electrica exista intr-adevar, insa, ea nu era furnizata de E.ON Energie, ci de dezvoltatorul imobiliar, bransamentul constând in câteva fire trase de pe vremea când inca se mai lucra la finisaje. Cei care si-au dat seama ca lucrurile nu sunt tocmai legale, au pus intrebari si li s-a promis ca va fi rezolvata si aceasta problema.

Timpul a trecut pe vorbe, iar zilele acestea, proprietarii apartamentelor au fost debransati de la reteaua electrica provizorie. Ca sa primeasca din nou curent electric prin alte artificii, li se cer zeci de mii de lei. Nu toti locatarii isi permit sa achite 10.000 de lei pentru un bransament, asa ca acum experimenteaza cu totii cum este sa cumperi un apartament de zeci de mii de euro si sa traiesti in zona rezidentiala fara energie electrica. Asa se intâmpla când nu casti ochii si te lasi la mâna altora.


Descoperă mai multe la Desteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img
- Advertisement -
Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014