Și s-au făcut 129! 129 de medalii pentru veteranul atletismului băcăuan Martin Benchea Joca. Ultimele două medalii au fost cucerite la Naționalele Masters de 10.000 m de la Beiuș. Adică acolo unde Benchea Joca s-a clasat al treilea la +65 ani, cu timpul de 57.58.
Iar bronzul a venit la „pachet” cu medalia promisă de organizatori pentru toți cei care reușesc să treacă linia de sosire. „Pentru mine, miza nu era să trec linia de sosire, ci să intru în primii trei”, a mărturisit Martin Benchea, care ne-a dezvăluit și motivul pentru care a ținut morțiș să urce pe podiumul de premiere și la Beiuș: „Sâmbătă a fost ziua soției mele, Antoneta, care duminică a avut și onomastica, fiind Sfântul Anton. Spuneți și dumneavoastră: ce cadou mai frumos puteam să-i aduc de la Beiuș?”. Într-adevăr, un (dublu) cadou special, așa cum specială s-a dovedit și competiția bihoreană.
Începând cu numărul concurenților (peste 400, cea mai vârstnică participantă fiind legenda băcăuană a probelor de marș, Elena Pagu, în vârstă de….95 de ani!) continuând cu dificultatea traseului (s-a alergat și plat, pe șosea, dar și în pădure, la 130 de metri diferență de nivel) și încheiind cu feedback-ul general, în baza căruia, din 2022, competiția de la Beiuș poate căpăta o anvergură internațională. „Merită să devină un concurs internațional deoarece organizarea a fost una de excepție. La fel și concurența.
Este suficient să amintesc că la semi-maraton, câștigător a fost Marius Ionescu, iar la 10.000 Cătălin Atănăsoaie”, a declarat Martin Benchea Joca. Atletul băcăuan în vârstă de 67 de ani nu a ratat ocazia de a se fotografia alături de campioana olimpică Pușa Constantina Diță, invitata de onoare a concursului de la Beiuș. Pentru Martin Benchea urmează pe 3 iulie „Legendele Nemirei”, de la Slănic Moldova. Aici, „Forrest Gump de Bacău” va concura în proba de semi-maraton.
„În urmă cu doi ani, am luat locul 3 la +50 de ani. Anul acesta voi concura tot la +50 de ani, dar, având în vedere că eu am împlinit, între timp, 67 de ani, diferența de vârstă îmi va pune ceva probleme”, a spus Benchea-Joca. Un lucru este cert: indiferent de vârstă și de concurență, „CSMeul” nu se va opri la 129 de medalii. De văzut care vor fi următoarele dedicații!
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.