Inspectorii de la Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau au intrat in priza, dupa ce temperaturile din ultimele zile au crescut destul de mult pentru normalul termic al acestei perioade. aIncalzirea excesiva a vremii sporeste riscul aparitei toxinfectiilor alimentare, explica dr. Gheorghita Vlad, seful Biroului pentru Igiena si Sanatate Publica Veterinara din cadrul DSVSA Bacau. Pentru a preveni acest fenomen, inspectorii veterinari verifica modul in care se asigura lantul frigorific, la depozitare, transport si comercializare, cat si conditiile igienico-sanitare din unitatile comerciale”. La nivelul DSVSA Bacau s-a dispus deja formarea de echipe de specialisti care sa verifice zonele de interes turistic in special Slanic Moldova, Tirgu Ocna, Darmanesti, Moinesti si Comanesti. Veterinarii informeaza cetatenii ca nu este bine ca alimentele sa fie tinute prea mult la frigider, produsele nu trebuie decongelate sub jet de apa calda si nici la temperatura ambianta, ci in interiorul frigiderului. aDe asemenea, trebuie sa se evite prepararea alimentelor cu mai mult de doua – trei ore inaintea consumului, in situatia in care nu se pot asigura conditiile de temperatura necesare pastrarii alimentelor preparate. La gatirea alimentelor se recomanda folosirea doar a apei potabile, iar fructele si zarzavaturile ce se vor consuma crude trebuie spalate cu mare atentie”, declara seful Biroului pentru Igiena si Sanatate Publica Veterinara. Scris de Lili Adochitei
Descoperă mai multe la Desteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.