5 noiembrie 2024

Atenție, fermieri! Termen „strâns” pentru subvențiile la usturoi

Producătorii agricoli băcăuani mai au timp doar până sâmbătă, 15 mai, pentru a solicita subvenții pentru culturile de usturoi. Potrivit schemei de „ajutor de minimis”, fermierii pot solicita ajutor de stat dacă au cultivat minimum 3.000 mp cu această plantă.

Suma primită va fi de până la 3.000 euro/ha. Pot cere acest sprijin de stat persoanele fizice, persoanele fizice autorizate – PFA, întreprinderile individuale – II, întreprinderile familiale – IF, precum și producătorii agricoli persoane juridice. În plus, trebuie să valorifice, în perioada 15 iunie – 22 noiembrie 2021, cu acte doveditoare, cantitatea de cel puțin 3 tone/hectar, proporțional cu suprafața cultivată.



Ce acte trebuie depuse

Documentele justificative se depun la sediul Direcției pentru Agricultura Județeană – DAJ – Bacău, până la data de 29 noiembrie 2021. Dosarul trebuie să conțină o copie după actul de identitate, și, după caz, o copie a CUI-lui firmei, un extras de cont, adeverința de la Primărie cu suprafața de usturoi cultivată și modul de folosință a terenului (proprietate sau arendă), o copie după Registrul Agricol pe anul 2021, semnat, ștampilat, conform cu originalul, pe fiecare pagină, cu suprafața cultivată cu usturoi, Registrul de Evidență a tratamentelor fitosanitare, vizat de Oficiul Fitosanitar, atestatul de producător, pentru persoanele fizice, filele din Carnetul de comercializare, pentru persoanele fizice, facturile și chitanțele pentru PFA, IF, II, SC, pentru dovada valorificării cantității de minimum 3 tone/ha.

Dosarele de subvenții, de preferat, online

Toate documentele și anexele completate pot fi transmise în format electonic, scanate după original sau depuse personal, la sediul DAJ Bacău”, au precizat reprezentanții Direcției Agricole Bacău. Anul trecut, 9 fermieri din tot județul au beneficiat de ajutorul de minimis pentru producția de usturoi valorificată pe piață. Culturile au fost înființate în zonele Podu Turcului – 4 beneficiari, Glăvănești – 2, precum și Roșiori, Corbasca și Solonț – câte unul în fiecare localitate. Aceștia au cultivat aproape 8 hectare cu usturoi, încasând peste 57.000 de lei.




Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

spot_img
spot_img

Alte titluri

- Advertisement -

Ultimele știri