Cu mirare, dar și cu satisfacție, în Bacău descoperim lucruri noi, locuri noi și oameni implicați. Oameni care vor să facă ceva și să ne demonstreze că se poate. Astăzi pășim împreună într-un loc super fain, un loc care cu siguranță îți potolește foamea dar care îți aduce și un adevărat regal din lumea…pastelor. Vorbim, așadar, de Atelierul de Paste de pe strada Carpați nr.2, peste drum de secția „Caziere” de la Poliție.
Atelierul de Paste a pornit la drum la sfârșitul anului trecut, fiind un proiect start-up nation, implimentat de Georgiana Neculcea și fratele ei Mircea Stăncilă. În primul rând, cei doi și-au dorit să aibă un business al lor, înainte de „Atelierul de Paste” ei ocupându-se de coordonarea și dezvoltarea unei unități HoReCa importante din oraș. Apoi, Georgiana și soțul ei au fost foarte pasionați de acest domeniu. „Eu sunt o pofticioasă în sine, sunt un gurmand, dar nu sunt adepta fast-food-ului, în general, și mi-am dorit un fast-food sănătos”, a explicat Georgiana Neculcea care s-a gândit la paste, soțul nefiind fanul acestora.
Ce e cel mai important însă, este faptul că pastele de aici sunt handmade, acestea fiind făcute cu făină din grâu dur, fiind respectată o rețetă italienească de pastă în sine iar unele rețete chiar au fost adaptate după gustul românesc. Astfel, în momentul de față aici găsiți 15 tipuri de paste, unele fiind adaptate pe loc după gustul clienților. După primele nouă luni de funcționare a Atelierului de Paste se poate contura un top al pastelor preferate de băcăuani. Pe locul întâi, în topul preferințelor, sunt pastele cu creveți. Apoi ar fi pastele carbonara și cele cu sos bolognez. Chiar dacă unele rețete par a fi la îndemâna oricui, cei de la Atelierul de Paste dețin mici secrete pentru a obține un gust desăvârșit. Și pentru a întări acest lucru, Georgiana Neculcea ne-a dezvăluit faptul că rețetarul lor a fost pus la punct de Loredana Laslău, prietena lor dragă, fostă concurentă de succes la show-ul de cooking „Chef la cuțite”.
Atelierul de Paste are doar câteva mese, pentru cei grăbiți, majoritatea produselor fiind comandate fie telefonic sau prin alte servicii de catering. „Avem clienții noștri fideli care vin aici zilnic să savureze pastele noastre. Avem recenzii foarte bune ”, ne-a mai spus Georgiana care a adăugat și faptul că pot fi „vizionați” și pe conturile lor de facebook și instagram. Și pentru ca povestea să aibă și ceva ilar, Georgiana ne-a povestit că ezxistă un Atelier de Paste și în Târgu-Mureș și că s-au confruntat cu situația de a se…confunda niște aspecte: „S-a întâmplat să primim comenzi de la Târgu Mureș și invers. Săptămâna trecută am primit o comandă pe Delivery de două paste, coincidența e că și ei au cam aceleași rețete și nu ni s-a părut nimic ciudat. Am pregătit pastele, am dat adresa, a plecat livratorul…
Clientul sună că unde suntem, livratorul spunea că e în față, dar în față nu era nimeni. Și-au dat repere care nu coincideau și atunci și-au dat seama că erau în orașe diferite.” După această poveste, amuzantă pe de-o parte, Georgiana Neculcea ne-a vorbit puțin și despre parcursul pe care și l-au propus pe viitor. Idei sunt, și sunt chiar foarte multe. Cel mai important pentru noi, este creșterea numărului de rețete din meniu. Pe lângă paste, care și acestea se vor bucura de combinații noi, vor mai apărea în meniu supele cremă dar și deserturile, aceste urmând să completeze lista de meniu chiar din această toamnă. Pe lângă acestea își fac loc și alte planuri, de extindere și poate chiar extindere și în alte orașe. Până atunci, cred că trebuie să ne bucurăm cu ce avem. Cu paste bune și sănătoase de la Atelierul de Paste!