O inițiativă interesantă a prins contur și se va aplica la Complexul Muzeal „Iulian Antonescu”, este vorba de proiectul Atelier educațional „Pe urmele sfinților”, care se va desfășura în perioada 16 mai – 31 octombrie 2022, în Bacău și Comănești.
Coordonatorul Atelierului este Elena Brîndușa Popovici, arheolog și muzeograf, la Secția Arheologie-Istorie a complexului băcăuan.
Proiectul educaţional „Pe urmele sfinților” este destinat elevilor din învățământul primar, gimnazial și liceal, oferindu-le astfel posibilitatea de a cunoaște aspecte ale istoriei creștinismului pe teritoriul actual al României, precum și elemente moderne ale arheologiei, care au permis identificarea și protejarea patrimoniului național creștin. Cei 350 de elevii, care s-au înscris până în acest moment vor avea posibilitatea de a cunoaște importanța și necesitatea istoriei, religiei și arheologiei ce stau la baza identității naționale.
Atelierul constă dintr-o parte teoretică în care li se prezintă elevilor, prin suport Power Point, informații legate de creștinismul în zona Dobrogei, modalitățile de răspândire ale religiei creștine pe teritoriul țării noastre, importanța arheologiei în îmbogățirea patrimoniului creștin și metodele arheologice utile care au dus la identificarea zonelor creștine în Dobrogea.
Partea practică este destinată elevilor din ciclul primar și gimnazial, care au misiunea de a căuta fragmente ale unor obiecte într-o cutie cu nisip în care este reprodusă o secțiune dintr-un șantier arheologic. În final, va avea loc o evaluare a activității, pe fiecare grupă.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.