În luna noiembrie, la Muzeul Tarii Crisurilor, din Oradea, este deschisa Expozitia Nationala de Arta Naiva.
Manifestarea este organizata, cu sprijinul autoritatilor si institutilor de cultura bihorene, de tânara si ambitioasa Asociatie a Artistilor Naivi din România, structura condusa de Mircea Stroe.
Participa artisti naivi din toata tara, din aproape toate centrele stiute, la o expozitie grandioasa, relevanta si utila.
Bacaul este prezent, pe simezele palatului baroc, cu povesti, umor, culoare si sinceritate, prin pânzele lui Ion Maric, Salomia Andronic, Catinca Popescu, Constantina Voicu, Maria Margos, Dorina Blanaru, Cornel Onodi, Emilian Tancau, Niculina Maric si Gheorghe Parascan.
„Artistii naivi din Bacau au fost invitati, au fost prezenti la vernisaj, bucurându-se de aprecieri unanime. Este e expozitie utila pentru ca ofera o perspectiva corecta asupra fenomenului artei naive românesti, asupra nucleelor active de artisti, asupra complementaritatii acestora.
Vazuta în panorama Expozitiei Nationale, «Scoala» de la Bacau îsi dovedeste, printre celelalte «scoli», expresivitatea si vârsta de poveste”, ne-a spus Iulian Bucur, sef sectie Etnografie la complexul Muzeal “Iulian Antonescu”.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.