Într-o lume unde disciplina și rigoarea militară se îmbină armonios cu pasiunea pentru sport, reușitele nu întârzie să apară. Un exemplu elocvent este maiorul Cătălin Pușcașu, un ofițer ce îmbină cu succes cariera militară cu performanța sportivă, demonstrând că acestea pot coexista nu doar în teorie, ci și în practică.
Originar din municipiul Bacău, maiorul Cătălin Pușcașu este un exemplu strălucit de devotament și pasiune. Absolvent al prestigiosului Colegiu Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, Cătălin și-a început cariera militară ghidat de dorința de a-și dezvolta atât condiția fizică, cât și caracterul, fiind atras de ordinea, disciplina și prestigiul pe care această carieră le oferă.
Pasiunea sa pentru tenis nu este o surpriză, fiind moștenită de la bunicul său la vârsta de doar 6 ani. Această înclinație către sportul alb l-a ghidat pe parcursul vieții, fiind nu doar un hobby, ci și o modalitate de a se menține sănătos, atât fizic, cât și mental.
În prezent, maiorul Pușcașu activează în domeniul comunicațiilor la Baza 95 Aeriană, unde își îndeplinește cu responsabilitate atribuțiile militare. Însă, la fel de importantă pentru el este și cariera sportivă. De-a lungul anilor, acesta a reprezentat cu succes unitatea la diverse competiții interinstituționale organizate în garnizoana Bacău, obținând numai locuri fruntașe la proba de simplu, la tenis de câmp.
„Alegerea unei cariere militare a venit din nevoia de dezvoltare fizică, ordinea, disciplina și prestigiul dobândit în urma absolvirii unui colegiu militar, iar pasiunea pentru tenis a fost moștenită la vârsta de 6 ani, de la bunicul meu, care a văzut în mine înclinații către sportul alb,” a mărturisit maiorul Pușcașu.
Încă din 2013, a fost selecționat în lotul sportiv al Statului Major al Forțelor Aeriene, unde a participat la competiții organizate la nivelul Ministerului Apărării Naționale. Aici, talentul și determinarea sa au fost recunoscute de nenumărate ori, fiind apreciat pentru jocul său tehnic și fair-play-ul de care a dat dovadă. Distincția „Omul Anului 2018” la secțiunea sănătate și sport, oferită de Statul Major al Forțelor Aeriene, este o dovadă a eforturilor și succeselor sale.
„Sportul și mișcarea reprezintă posibilitatea de a mă menține sănătos, fizic și mental, pentru o perioadă cât mai lungă din viață,” spune maiorul Pușcașu, subliniind importanța sportului în viața sa. „Pasiunea pentru tenis a fost susținută de suportul și încrederea comandanților și a instructorilor de educație fizică militară care au promovat acest sport de-a lungul carierei.”
Maiorul Pușcașu a demonstrat că, atunci când pasiunea și disciplina se întâlnesc, rezultatele sunt remarcabile. În ultimii trei ani, a dominat competițiile de tenis la categoria sa de vârstă, obținând locul I la Openul Forțelor Aeriene, competiție ce reunește cei mai buni jucători de tenis ai Ministerului Apărării Naționale.
Dincolo de cariera sa militară și sportivă, maiorul este un familist convins, căsătorit și tată a două fete, pe care le-a îndrumat spre sport încă de mici. „Da, îmi voi îndruma copiii să desfășoare activități sportive și, mai ales, să joace tenis. În același timp, voi promova și cariera militară,” a declarat acesta, subliniind dorința de a transmite mai departe valorile care l-au ghidat în viață.
Visul său de a deveni antrenor de tenis, pentru a împărtăși această pasiune cu cât mai mulți copii, este încă viu, iar în plan profesional, își dorește să contribuie cât mai eficient la îndeplinirea obiectivelor unității militare din care face parte.
Pentru maiorul Cătălin Pușcașu, echilibrul între viața militară, pasiunea pentru tenis și viața de familie este esențial. Acest echilibru este atins printr-o organizare riguroasă a timpului, astfel încât să poată practica tenisul de cel puțin 2-3 ori pe săptămână, să se implice în activități recreative alături de familie și să continue să-și îndeplinească cu succes atribuțiile militare.
Povestea maiorului Pușcașu este un exemplu inspirator de cum determinarea, disciplina și pasiunea pot duce la împlinire personală și profesională, fiind un model de urmat atât în armată, cât și în afara acesteia.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.