Prin Proiectul „Drag mi-i cântul românesc”, ce este finantat de catre Consiliul Judetean Bacau, Ansamblul folcloric „Privighetorile Zeletinului” din Podu Turcului, condus de catre profesorul Nicolae Popa, a participat si va fi in continuare prezent la manifestari culturale de prestigiu, sustinând mai multe concerte in localitati ale judetului.
Astfel, ansamblul din Podu Turcului a participat la cea de-a XXIV a editie a Festivalului Judetean de Folclor de la Slanic Moldova, fiind cel care a deschis cu un frumos program artistic a doua zi a acestui prestigios festival. De asemenea, Ansamblul „Privighetorile Zeletinului” a participat la mijlocul lunii august si in Târgu Ocna, la „Zilele orasului”, si la Festivalul National de Folclor „Cânt si joc de la mosii nostri”, organizat de Primaria Tg.Ocna si Asociatia Culturala „Cantores Animae”, iar, de curând, solistii si instrumentistii ansamblului au fost si protagonistii unei filmari, organizata timp de trei ore in Caminul Cultural din Podu Turcului, a Televiziunii Favorit, pentru o emisiune de folclor coordonata de cunoscuta interpreta de muzica populara Emilia Bubulac. Prof. Nicolae Popa, dirijorul Ansamblului folcloric „Privighetorile Zeletinului”, ne-a declarat:
„In cadrul proiectului «Drag mi-i cântul românesc», ce este finantat de catre Consiliul Judetean Bacau, luna aceasta vom participa si la Festivalul de folclor de la Sarata – o manifestare de pastrare si promovare a traditiilor stramosesti, dar si la Festivalul – Concurs de folclor «Doinele Trotusului», care va avea loc la Casa de Cultura a Sindicatelor de la Onesti. La inceputul lunii octombrie vom fi prezenti cu un frumos program artistic si in Bacau, la Festivalul National «Avangarda XXII», organizat de Fundatia Culturala «Georgeta si Mircea Cancicov» cu sprijinul autoritatilor locale bacauane.
De asemenea, la invitatia Federatiei «Star Music România», presedinte Costica Oprea, ansamblul nostru va fi prezent in zilele de 26 – 27 noiembrie la Viena, unde va sustine un concert. Speram ca anul 2017 sa participam si la un turneu in Italia, tara in care in urma cu câtiva ani am avut onoarea de a deschide un festival international de folclor”.
Repertoriul artistic al acestui ansamblu (ce recent a prezentat un frumos program artistic si pentru grupul de voluntari olandezi care au construit un dispensar uman in satul Cabesti), s-a imbogatit cu noi melodii si o suita de dansuri populare de pe Valea Zeletinului, dar si piese muzicale ce presupun o mare virtuozitate in interpretare, cum ar fi „Tarina de la Abrud”, „Hora de la Ardeoani”, a indragitului violonist bacauan Ion Dragoi si altele.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.