O echipa de inspectori a verificat in lunile de vara conditiile in care au fost pastrate alimentele oferite spre vanzare de catre comerciantii bacauani. Inspectorii sanitar-veterinari au urmarit ca normele igienico-sanitare sa fie respectate astfel incat sa nu fie inregistate cazuri de imbolnaviri cu Salmonella. „Verificarile inspectorilor DSVSA pana la aceasta data au scos in evidenta deficiente legate de nerespectarea cerintelor de depozitare a produselor alimentare, echipament de protectie incomplet, neimplementarea procedurilor privind igiena laptelui la nivelul explotatiilor de bovine, lipsa documentelor de inregistrare”, a explicat Gheorghita Vald, purtator de cuvant al DSVSA. Iar sanctiunile aplicate pentru aceste nereguli nu au fost putine: 34 la numar, cu o valoare totala de 20.400 de lei. Nu doar producatorii sunt vizati in aceasta perioada, ci si autoritatile locale care au organizat sau vor organiza targuri, zile ale comunitatii sau alte serbari. (A. Gavrila)