Închiderea centrelor „Clubul cu Lipici”, înființate de Fundația de Sprijin Comunitar în zona săracă a județului Bacău, i-a privat pe sute de copii de singurul mod de acces la educație extrașcolară, în contextul suspendării cursurilor școlare, din cauza pandemiei. Astfel, a crescut și mai mult riscul abandonului școlar, mai ales dacă vorbim despre copii provenind din comunități rurale sărace. În aceste condiții, începând cu această lună, FSC vine cu un nou proiect – „Alo, sunt aici să te ajut!” – destinat acestor copii și familiilor acestora. Specialiștii Fundației vor oferi asistență materială, psiho-socială și emoțională, dar și monitorizare în vederea prevenirii abuzurilor fizice și emoționale, abandonului școlar, expunerii la îmbolnăvire. Beneficiarii direcți vor fi 150 de copii din zona rurală de est a județului Bacău.
Sunt copii a căror situație familială este dramatică, datorită numărului mare de membrii ai familiei, condițiilor precare de locuit, sărăciei în care trăiesc, riscului de abuz fizic sau emoțional, lipsei posibilităților de continuare a școlarizării de la distanță (lipsa tehnologiei de comunicații și a accesului la internet). Acești 150 de copii vor fi vizați direct de proiect în încercarea de a le oferi lor si familiilor sprijin material, consiliere și monitorizare telefonică, păstrarea contactului copiilor cu activități educative la domiciliu, în vederea preîntâmpinării abandonului școlar”, a precizat Gabriela Achihăi, Președinte FSC.
Cei 150 de copii si familiile lor vor primi pachete lunare constând în produse alimentare, de igienă personală și a casei și alte bunuri în funcție de nevoile fiecărei familii. În plus, pentru a-și putea continua la domiciliu activitățile educative, copiii vor primi și kituri educative fizice. „Familiile și copiii vor avea la dispoziție un număr de telefon la care trei specialiști FSC (psiholog și asistenți sociali) le vor oferi consiliere, informare, suport emoțional și sprijin acordat copiilor în activitățile educaționale la domiciliu”, au mai arătat reprezentanții Fundației de Sprijin Comunitar. Proiectul se va întinde pe o perioadă de 6 luni, fiind susținut financiar prin programul „În stare de bine”, demarat de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.