Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România a inclus în cadrul standului propriu deschis în cadrul ediţiei XXV a prestigioasei manifestări Târgul Internaţional ,,Gaudeamus – Carte de Învăţătură” şi producţie editorială din acest an a membrilor filialei Bacău – Neamţ.
A fost o premieră în intervalul de timp, măsurând doar un an şi jumătate, de la constituirea asociaţiei ce poartă numele fostului ziarist băcăuan Marius Mircu. Almanahul filialei ediţia 2018, Almanahul sportiv băcăuan 2018, ambele volume editate de filiala Bacău Neamţ a UZPR, au constituit atracţii, atât prin ineditul unor asemenea apariţii editoriale reflectând activitatea jurnalistilor dintro zonă a României, dar şi prin materiale publicistice inedite aduse şi în atenţia numerosului public ce a fost prezent, în perioada 16 -19 noiembrie manifestările din cadrul prestigiosului eveniment găzduit de pavilionul central din complexul expoziţional şi de afaceri ROMEXPO.
De asemenea, cititorii au putut vedea expuse şi volumele de carte creaţii ale jurnaliştilor băcăuani Mihai Buznea, laureat pe anul 2018 la Gala UZPR găzduită şi transmisă, în direct, de Televiziunea Română în luna august, şi Ion Enache Academicianul Ioan Aurel Pop a fost Preşedintele de Onoare al ediţiei din acest an a Târgul Internaţional ,,Gaudeamus – Carte de Învăţătură”.
Prestigioasa manifestare culturală ce împlinea un sfert de veac de înfiinţare a stat sub semnul a trei remarcabile aniversări: Centenarul Marii Uniri şi al Primului Război Mondial, 90 de ani de Radio România. Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România a fost prezentă, în premieră la acest târg, cu un stand incluzând producții editoriale proprii, volume de carte şi publicaţii editate de ziariștii-scriitori, membri ai UZPR. Programul prezenței Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România la Târgul „Gaudeamus” a inclus lansări de carte – „Povestea unui steag tricolor”, de Ioan Ion Diaconu (reeditare 2018, ediția a II-a, îngrijită de Mădălina Corina Diaconu), „Amprenta unui gând”, de Ion Andreiță, „O ultimă iubire”, de Corneliu Filip, „Ecouri din lumină”, de Lică Pavel, „Poeme înlăcrimate”, de Dumitru Buțoi, „Lecturi cu premeditare”, de Marian Nencescu, „Viața ca un spectacol”, de Viorel Popescu, „Însemnările unei Femei în Tranziție” și „Republica Moldova – prizonieră a Geopoliticii între Bruxelles și Moscova”, de Corneliu Filip sau „Timbre de lipit pe suflet”, de Firiță Carp.
Un moment aparte îl va constitui sesiunea de desen live cu autorul de benzi desenate Mihai Grăjdean. Prezentările acestor volume, precum și discuțiile pe marginea activității editoriale a UZPR vor fi susținute, printre alții, de Dragoș Șeuleanu, Dan Dungaciu, Dorel Vidrașcu, Ștefan Mitroi, Ducu Bertzi sau Florin Dochia. (C.C.)
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.