Sezonul culesului de ciuperci este în plină desfășurare, dar Direcția de Sănătate Publică Bacău trage un semnal de alarmă! Consumul ciupercilor otrăvitoare poate duce la intoxicații grave, unele chiar fatale. În ultimele luni, s-au înregistrat cazuri șocante de persoane care au ajuns la spital după ce au consumat ciuperci aparent „comestibile”, culese din pădure.
Specialiștii DSP Bacău recomandă ferm: NU vă aventurați să consumați ciuperci dacă nu sunt avizate fito-sanitar! Chiar și cele pe care credeți că le recunoașteți pot fi extrem de periculoase, din cauza mutațiilor suferite de unele specii din flora spontană.
Atenție maximă la copii! Cei mici sunt mult mai vulnerabili, iar o intoxicație poate avea urmări devastatoare. Nu riscați sănătatea familiei pentru o porție de ciuperci!
Distrugeți miturile! Ideea că fierberea ciupercilor cu obiecte din argint sau legume poate detecta toxicitatea lor este complet greșită! Această metodă nu are nicio bază științifică, avertizează DSP.
Dacă după consumul ciupercilor apar simptome precum: colici abdominale, grețuri, vărsături, diaree, transpirație, crampe musculare sau confuzie, nu așteptați! Mergeți de urgență la cel mai apropiat spital. Fiecare minut contează când vine vorba de intoxicații cu ciuperci!
Nu lăsați o masă să se transforme într-o tragedie! Ascultați sfaturile DSP și evitați ciupercile periculoase!
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.