Scapă de plata ecotaxei de 0,15 per unitate, scapă de povara birocratică de a depune declarații de mediu! Promovează-ți business-ul prin pungi biodegradabile!
Plasticul folosit pentru ambalat constituie 40% din cererea de plastic, alimentând anual o producție de sute de milioane de tone de plastic. Un comerciant știe mai bine ca oricine că pentru orice produs vândut cumpărătorul va cere o pungă de ambalat ori de transport.
Dar Executivul din țara noastră a decis, în luna iulie a anului trecut, majorarea ecotaxei pentru pungi de plastic de la 0,1 lei (valoare utilizată până acum), la 0,15 lei per bucată. Pe lângă majorarea ecotaxei, actul normativ mai prevede și faptul că se vor taxa de acum înainte toate pungile de plastic, indiferent de grosime sau de forma lor. Singurele scutite de ecotaxă sunt cele biodegradabile.
Pungescu, antreprenor de peste zece ani, cu expertiză în producția de sacose personalizate, oferă mai jos câteva sfaturi pentru o afacere scutită de ecotaxe.
Folosim 1 milion pungi de plastic pe minut. Pungescu vine cu alternativa: pungi biodegradabile prin https://www.pungi-maieu.ro/
Pungescu produce la comandă sacoșe personalizate cu grafica dorită de client, 100% biodegradabile, scutite de ecotaxa, certificate bio și oferă consultanță cu privire la grafică, texte, culori și tipul de pungă care să pună cel mai bine în valoare mesajul clientului.
Până acum, după cum stabilea OUG nr. 196/2005, ecotaxa se aplica „pungilor și sacoșelor pentru cumpărături, cu mâner integrat sau aplicat, fabricate din materiale obținute din resurse neregenerabile”. Totuși, ecotaxa nu se va plăti pentru cele făcute din materiale biodegradabile sau compostabile. De exemplu, pentru pungi făcute din amidon sau celuloză. Alcătuite integral din amidon de porumb, pungile sunt 100% biodegradabile și compostabile, scutite – așadar – de ecotaxă.
Reclama pe pungi biodegradabile este ieftină
Pe lângă că sunt scutite de ecotaxă, folosirea de pungi biodegradabile pentru promovare e cea mai ieftină cale de a te face văzut. Reclama pe sacoșe și pungi biodegradabile este ieftină cam cât o campanie de flyere dar mult mai eficientă, prin durata de viață și ultilitateapungilor. O pungă biodegradabilă poate fi folosită de mai multe ori.
Zeci de consumatori se pot transforma în promotori ai brandului dumneavoastră, odată ce transportă în aceste pungi personalizate diversele lor cumpărături. Pentru cei interesați de a vinde produse în masă, o modalitate ieftină și de impact este promovarea pe pungi, adevărate „vitrine mobile”.
Statistici îngrijorătoare despre plastic
Plasticul folosit pentru ambalat constituie 40% din cererea de plastic, alimentând o creștere a producției de la 2 milioane de tone în anii 1950 la 380 de milioane tone în 2015. În 2019, ciclul de viață global al plasticului – de la extracție la debarasare – a avut un impact echivalent cu cel al unor termocentrale pe cărbune cu puterea de 189 500 MW. Până în anul 2050, conform raportului, amprenta globală a plasticului va fi echivalentul a 615 uzine termice pe cărbune mergând la maxim, se vede într-un raport al Centrului pentru Legea Mediului din SUA.
Patruzeci de procente din plasticul folosit la ambalaje a fost debarasat la gropile de gunoi, 14% a fost incinerat și numai 14% a fost reciclat. Incinerarea plasticului este cea mai poluantă dintre metode – creând cele mai mari emisii de CO2 dintre toate metodele de gestionare a plasticului.
Aproape tot plasticul – 99% este produs din combustibilii fosili.
Emisiile de CO2 produse de plastic ar putea crește la peste 2,75 miliarde de tone până în 2050.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.