Manifestarea „Ziua portilor deschise” a adunat, sâmbata, 16 aprilie, la portile companiei Aerostar, din Bacau, circa 1.000 de vizitatori. Ei au fost selectati din câteva mii insa, pentru a vizita intreprinderea, iar scopul principal al organizatorilor a fost prezentarea intreprinderii mai ales tinerilor care ar putea deveni angajati ai Aerostar in viitorul apropiat. Compania are nevoie de forta de munca, iar tinerii – ne-au spus directorii acesteia – trebuie atrasi inca din scoala. Printre vizitatori s-au numarat, astfel, si clase de elevi de la colegii tehnice sau teoretice din judetul Bacau. Aerostar este una dintre cele mai tehnolgizate intreprinderi bacauane si din România, iar progresele realizate i-au permis sa creeze noi locuri de munca, pentru care pâna acum a si angajat 600 de tineri.
Ziaristii interesati de evenimentul de la Aerostar au fost inclusi, pentru vizita, in unul dintre cele aproape 40 de grupuri constituite. Am insotit, astfel, un grup de elevi de la Colegiul „Grigore Antipa”. De la intrare, am primit editia speciala a publicatiei „Panormaic Aerostar”, cu articole de prezentare a tuturor sectiilor intreprinderii si a obiectivelor de dezvoltare ale acestora, dar si a celorlalte activitati conexe procesului de productie.
Organizatorii au tinut sa le arate vizitatorilor tehnologiile moderne aplicate, masinile si utilajele de ultima generatie, modul in care lucreaza salariatii aerostar si securitatea locurilor de munca.
Primul obiectiv vizitat a fost hala pentru avioane mari, in care se aflau, pentru lucrari de reparatii, un Boeing 737- 500, un Airbus A320 si un Boeing 737-400. Nu intâmplator, ultimul obiectiv a fost o sectie care va intra foarte curând in productie, un veritabil laborator pentru tratarea suprafetelor pieselor de aluminiu prin eloxare cu acid tartric si sulfuric si prin vopsirea pe baza de apa. Aceasta este considerata investitia anului la Aerostar.
Vizitatorii au mai putut afla amanunte despre aplicatia „Audit intern”, despre Laboratorul de metrologie, despre consolidarea si dezvoltarea durabila a societatii, despre strategia de perfectionare continua a intreprinderii etc. „A fost foarte interesant ceea ce ni s-a prezentat, mai ales ca unii dintre noi nu au vazut niciodata un avion la sol sau nici nu au calatorit cu avionul – ne-a spus Maria Paiu, eleva in clasa a XI-a, originara din Raionul Leova, satul Borogani, Republica Moldova. Ne-a impresionat si un avion ucrainean adeus la reparat, dar si modul in care se lucreaza la Aerostar, cât de moderne sunt masinile si utilajele din unele sectii, cât de moderne sunt tehnologiile folosite. Se lucreaza foarte curat, in mare siguranta. Compania are nevoie de forta de munca, iar noi trebuie sa fim interesati de acesta, poate in primul rând baietii, dar aici am vazut si multe femei la lucru.”
„Investitiile de pâna acum, precum si cele planificate in continuare, au ca scop dezvoltarea de capabilitati care sa ne permita sa securizam un numar in crestere de pachete de lucru si contracte. Vom continua pe aceeasi linie de crestere, dar trebuie sa fim convins ca stabilitatea locurilor de munca si dezvoltarea companiei sunt in directa corelatie cu indeplinirea cerintelor clientilor nostri”
Grigore Filip, directorul general al Aerostar
Descoperă mai multe la Desteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.