Avaria care a lăsat Bacăul fără apă timp de o săptămâna a atras atenția asupra problemelor cu care se confruntă Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).
Unii, însă, privesc aceste probleme ca o posibilitate de extindere a altor companii cu acest specific. Dacă alimentarea cu apă a Oneștiului a fost adjudecată de RAJA Constanța, de ce CRAB nu ar putea fi absorbită de ApaVital Iași?
„Soluţia poate fi fuziunea dintre CRAB şi ApaVital, în condiţii care să convină tuturor părţilor, schimbarea managementului din Bacău şi implementarea calitativă a tuturor proiectelor de mediu a căror finanţare deja a fost semnată de către ambele companii. […]
Pentru Bacău, ar însemna exact acest atât de necesar suflu nou şi profesionist, aport de capital, de know-how şi de încredere în relaţiile cu terţii, fie ei finanţatori, contractori sau clienţi. Aşadar, fuziunea celor două poate crea cel mai mare operator român de apă şi canal şi poate rezolva pe viitor, în mod durabil, problema Bacăului”, spune Cristian Adomniţei, fost președinte PNL Iași, cunoscut pentru celebrul episod al destituirii sale din funcția de ministru al tineterului după ce s-a dus la propria cununie cu un elicopter al MAI.
El spune că decizia va fi una exclusiv politică și solicită un dialog imediat între factorii de decizie pentru a se hotărî această problema. „Urmaşii politici imediaţi ai celor de astăzi din conducerea Bacăului vor asista, ca şi la Paşcani, la decesul natural al CRAB şi la implorarea altora ca să vină şi să preia serviciul public judeţean de alimentare cu apă şi de canalizare pe care îl opera defuncta CRAB”, a mai spus Adomniței.
Fostul șef al CJ iași, Cristian Adomniței (PNL) dorește ca ApaVital să preia operatorul de apă bacauan pentru a aduce „suflu nou şi profesionist, aport de capital, de know-how şi de încredere în relaţiile cu terţii”, după cum s-a exprimat el.
Ideea este respinsa din start de primarul Bacaului, Cosmin Necula.
„Nu mai suntem în etapa comunistă în care prim- secretarul de partid lua decizii și toți se supuneau. Eu cred că la CRAB ceea ce se impune este să vedem ce lucrări s-au făcut referitor la aductiunea de apă”.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.