A treia lovitura

Protestele care încep în această perioadă reprezintă a treia lovitură pe care Statul paralel o dă firavei democrații românești.

Prima a fost la Colectiv, când a fost schimbat Guvernul iar a doua, la începutul acestui an, când Executivul a fost forțat să retragă Ordonanța 13.

De fiecare dată rețeta a fost aceeași: o puternică propagandă emoțională pe rețelele sociale, promovată de vectori de imagine bine poziționați, care a scos mii de oameni în stradă. Și, de fiecare dată, propaganda a mințit.



La Colectiv a marșat pe falsa vinovăție a autorităților, pe incompetența forțelor de intervenție, pe morții ascunși și așa mai departe.

La Ordonanța 13 s-a spus că amnistiaza (de fapt era doar grațiere) corupții și violatorii.

Cine a citit textul ordonanței a văzut, însă, că aceste categorii de deținuți erau exceptate de la grațiere.

În paranteză să notăm că, grație presiunii sociale pentru a se anula Ordonanță 13, violatorii și corupții sunt acum eliberați ca urmare a legii inițiate de Guvernul Cioloș, aprobate în Parlament și promulgate de președintele Iohannis referitoare la reducerea cu câte șase zile pe lună a pedepselor din cauza condițiilor de detenție.

În fine, propaganda marșează acum pe ideea că propunerile de modificarea a legilor Justiției (unele adoptate pe vremea Guvernului Năstase) ar subordona-o politic.

Cine a avut, însă, curiozitatea să studieze puțin situația, a putut vedea, însă, că astăzi Justiția este extrem de politizată și, mai mult, a devenit o castă a privilegiaților, în care nu există nici o responsabilitate.

De-a lungul ultimilor ani am putut vedea cum au fost „rezolvați” o serie de oameni politici, magistrați sau afaceriști români cu ajutorul Justiției.

Statul paralel a făcut „curățenie”, dar nu curățenia pe care o reclamă toată lumea, ci una specială: politicienii care aveau o cât de cât legătură cu interesul național și cu românismul au fost eliminați, la fel și oamenii de afaceri români.

S-a deschis, astfel, calea pentru companiile transnaționale, economia României fiind, astăzi, prizonieră firmelor străine.

Politica României este, azi, supusă intereselor străine, atât pe plan intern cât și extern.

Așa-zisa campanie anticorupție a făcut în România ceea ce a făcut campania „Mani Pulite” în Italia: a eliminat politicienii incomozi, fără, însă, să afecteze în vreun fel corupția.