14 noiembrie 2024

A treia activitate din cadrul proiectului interjudețean „Școala de Vară Comăneșteană”

Comănești, 22 august 2024 – Cea de-a treia activitate din cadrul proiectului interjudețean „Școala de Vară Comăneșteană” s-a desfășurat recent, sub forma unei excursii educative și recreative în județul Neamț. La această activitate au participat 30 de elevi din cadrul instituțiilor implicate în proiect: Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 2 Comănești și Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu” Comănești.

Excursia a inclus vizite la unele dintre cele mai importante obiective turistice și culturale din județul Neamț. Traseul a început cu Casa Memorială Ion Creangă din Humulești, unde elevii au avut ocazia să descopere mai multe despre viața și opera marelui povestitor român. A urmat o vizită la Muzeul Popa din Târgu Neamț, unde copiii au putut admira colecțiile etnografice și artistice unice.



Un alt punct de atracție a fost Cetatea Neamțului, un simbol al istoriei și culturii românești, unde elevii au explorat vechile fortificații și au aflat povești fascinante despre trecutul acestei regiuni. Excursia a continuat cu o vizită la Rezervația de Zimbri Dragoș Vodă, un loc deosebit unde participanții au avut ocazia să vadă aceste animale impresionante în mediul lor natural.

Pe parcursul zilei, grupul a vizitat și orașul Piatra Neamț, unde elevii s-au bucurat de o plimbare cu telegondola, care le-a oferit o priveliște panoramică asupra orașului și împrejurimilor.

Această excursie a fost mai mult decât o simplă ieșire în natură. Elevii, în special cei cu cerințe educaționale speciale, au avut oportunitatea de a se redescoperi, de a-și dezvolta abilități de relaționare și de a îmbunătăți competențele sociale. Activitatea a fost concepută pentru a sprijini dezvoltarea abilităților socio-emoționale ale tuturor participanților, un aspect esențial pentru integrarea lor ulterioară în societate.

Coordonatorii acestei activități au fost prof. Teddi Constantin Acsente și prof. Oana Ardeleanu din partea CSEI Nr. 2 Comănești, alături de dir. prof. Maria Laura Sisca, prof. Edith Aurora Wagner și prof. Claudia Gafencu din partea Școlii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” Comănești. Datorită dedicării lor, elevii au avut parte de o experiență de neuitat, îmbinând învățarea cu distracția într-un mod inedit.

Proiectul „Școala de Vară Comăneșteană” continuă să ofere oportunități valoroase pentru dezvoltarea armonioasă a elevilor, contribuind semnificativ la formarea lor ca membri activi și responsabili ai comunității.




Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

spot_img
spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul

Alte titluri

- Advertisement -

Ultimele știri

Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014