13 ianuarie 2025

A inceput Recensamantul General Agricol

Pe 2 decembrie a inceput oficial Recensamântul General Agricol. Actiunea se desfasoara la nivel national si are ca obiectiv culegerea datelor si obtinerea informatiilor privind principalele caracteristici ale exploatatiilor agricole. Culegerea acestor date se va finaliza pe 31 ianuarie 2011, iar primele rezultate cu principalii indicatori vor fi difuzate in luna iunie 2011.

Ieri, 2 decembrie, a inceput la nivel national operatiunea de culegere in teren a datelor Recensamântului General Agricol. “Este o actiune, poate cea mai importanta in aceasta perioada a Prefecturii Bacau. Este prima de acest fel dupa ’90, prin care se doreste o evidenta clara a suprafetelor agricole”, a precizat Constantin Scripat, prefect de Bacau.
La nivelul judetului Bacau, in activitatea de recenzare sunt implicati aproximativ 1200 de recenzori, 214 recenzori sefi si 93 de coordonatori. Toate informatiile obtinute de catre acestia de la persoanele care desfasoara activitati agricole sunt confidentiale si vor fi utilizate exclusive in scopuri statistice. “Datele vor fi culese de catre recenzori prin interviuri fata-n fata pentru exploatatiile agricole fara personalitate juridica, si prin autoinregistrare, sub indrumarea recenzorilor sefi sau coordonatori, in cazul unitatilor cu personalitate juridica”, a declarat prefectul.
Pâna acum au fost intâmpinate unele probleme in judetul Bacau. 10 recenzori au fost deja schimbati, din cauza unor motive personale sau de sanatate. Pentru a evita orice fel de nereguli a fost creat si un centru de contact, ce poate fi apelat 24 de ore din 24. Reprezentantii prefecturii declara ca nu exista niciun fel de posibilitate ca acest recensamânt sa nu fie realizat in timp util in judetul Bacau. Asta pentru ca incepând cu 8 decembrie, in fiecare zi de miercuri si vineri se vor face raportari. Culegerea datelor din teren se va incheia pe 31 ianuarie 2011. Primele rezultate se vor prezenta in luna iunie 2011, iar cele finale urmeaza sa fie facute publice si transmise la Eurostat, insotite de raportul metodologic, pe data de 30 iunie 2012. Un alt scop al Recensamântului General Agricol este si acela al evidentierii schimbarilor structurale intervenite in perioada postaderare, precum si fata de Recensamântul General Agricol din 2002, privind suprafetele agricole utilizate, efectivele animale, irigatiile, dezvoltarea rurala si persoanele care au desfasurat activitati agricole.
Sinziana Filimon





spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img