20 septembrie 2024
ContrasensLa Bacau, in poarta, USL nu-i moarta

La Bacau, in poarta, USL nu-i moarta

Nu e ciudat ca in judetul in care USL a avut cea mai dificila nastere, uniunea nu a murit nici acum, desi peste tot in tara este ingropata si cu parastas facut?

Sa ne explicam. In judetul Bacau, din cauza impotrivirii liderului PNL, Romeo Stavarache, structurile Uniunii Social – Liberale au fost creat ultimele. In toata tara USL-ul functiona bine-mersi, doar in Bacau Stavarache se impotrivea argumentand intr-una ca el nu face alianta cu Hrebenciuc.



Ca a fost teatru sau nu, nu stim. Cert este ca dupa cateva episoade de felul acesta, liderii liberali l-au luat la discutii si l-au convins sa bata palma cu Dragos Benea, cu care avea sa se inteleaga de minune in cadrul USL.

Asa ca s-a ajuns la o intelegere: liberalii si-au pus oamenii pe primele locuri pe lista de consilieri, pentru a detine majoritatea in Consiliul local iar social-democratii au facut aceeasi miscare, la Consiliul judetean.

Dupa destramarea aliantei, mari probleme nu au fost in judetul Bacau.

Pana astazi, cand secretarul municipiului a anuntat ca nu a contrasemnat decizia de validare a unui nou consilier local venit de la PSD pe motiv ca nominalizarea acestuia trebuia facuta atat de ambii copresedinti ai USL, nu doar de liderul PSD.

Legal, in momentul in care se vacanteaza un post de consilier, locul este luat de un supleant de pe lista celor care au candidat. In cazul de fata, fiindca un consilier PSD a demisionat, normal ar fi ca locul sa-i fie luat de alt consilier de la PSD.

Problema este ca lista a fost comuna. Teoretic, trebuie aprobata de ambii lideri ai aliantei; practic, alianta nu mai exista decat in Registrul Partidelor, de unde nu a fost radiata.

Putem sa ne asteptam ca PNL sa forteze nota si sa ceara validarea unui candidat al sau? Ar fi posibil, doar ca e putin probabil ca PSD sa accepte acest lucru. PNL poate bloca pe termen nedefinit postul de consilier local care ar trebui sa revina PSD-ului?

O poate face, numai ca risca sa piarda postul de vicepresedinte al Consiliului Judetean, post de care tine cu dintii.

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img