28 septembrie 2024
CulturăBricolaje / Când divele nebune îşi publică jurnalele

Bricolaje / Când divele nebune îşi publică jurnalele

Ieri dimineaţă, la ieşirea din blocul meu, mă opreşte un domn în vârstă, cu pălărie, mărunţel de statură, şi mi se adresează cu: Ştiţi ce vă rog… Vai de mine, îmi zic în mintea mea, cine ştie ce-mi cere, ce vrea, şi eu mă grăbesc spre redacţie, am o listă întreagă de lucruri de rezolvat.

Pentru că, de obicei, în astfel de cazuri, când te opreşte pe stradă un necunoscut, nu auzi decât lucruri neplăcute, trebuie să o recunoaşteţi. Dar micuţul domn continuă: „Ştiţi ce vă rog, să nu îmbătrâniţi niciodată, că-i tare greu.”



Am râs şi am răsuflat uşurată. Carevasăzică era vorba despre un bătrânel simpatic, şugubăţ, care a vrut să-mi spună ceva plăcut, vesel, pe un ton aparent serios. Şi, aşa micuţ cum era, parcă nici nu era real, parcă era un gnom coborât dintr-o poveste. Ei, dar noroc că mai există şi astfel de oameni pe lumea asta, că de acrituri şi de neciopliţi nu ducem deloc lipsă.

Nici de bârfitori, pentru că se zice, pe drept cuvânt, că „bârfa-i un motor social plin de supape şi de ambreiaje, dar fără frână”. Bună imagine, sugestivă. Apropo de motor, cuvânt care se aude pe platourile de filmare. Tocmai a apărut o nouă carte având ca subiect lumea Hollywood-ului, scrisă de o fostă vedetă care are limba ascuţită rău de tot, otrăvită. O viperă, nu alta. Venerabila doamnă, pentru că are peste 80 de ani, se numeşte Joan Rivers, iar cartea ei se intitulează Diary of a mad diva , un titlu al naibii de comercial.

Cine deschide jurnalul acesta îşi pune mâinile în cap sau râde de se ţine de burtă. Voi spicui, spre deliciul celor cu simţul umorului, câteva mostre de ziceri à la Joan Rivers. Despre Taylor Swift: Când te desparţi de nouă oameni în nouă luni, poate ar trebui să faci un duş. Spun asta ca o bunică iubitoare. O spun cu afecţiune. Excelent jucată chestia cu bunica iubitoare, cu afecţiunea! Păi, ce, te pui cu o actriţă de comedie care ştie o groază de trucuri, are simţul umorului, şi, în plus, mânuieşte bine şi condeiul, având un spirit de observaţie, un ochi de temut.

Dar cel mai rău o înţeapă pe biata Jennifer Aniston, şi aşa lovită de soartă (după durerosul divorţ de frumuşelul Brad Pitt), executând-o cu maximă cruzime, trimiţând-o într-un ridicol total, mortal: Jen a fost înşelată şi părăsită de mai toţi bărbaţii de la Hollywood, dar tot e şocată de fiecare dată când i se întâmplă iar şi iar…

Iar pe graţioasa Sienna Miller o încondeiază fără pic de menajamente: E foarte greu să-i cumperi un cadou, fiindcă ce-i mai poţi lua unei femei care a avut orice…bărbat?! Şi tot la aceleaşi năravuri şi moravuri o prinde în gheare şi o pictează pe delicata eroină din „Twilight”, dar nu îi suge sângele, ci o dărâmă cu totul: Multe vedete fac un singur lucru bine.

Cea mai mare păcăleală vine de la Kristen Stewart, care a primit o întreagă carieră la schimb pentru că a ştiut să se joace cu testiculell unui regizor. E dată dracului bunicuţa asta cu gură de lup! Sfâşie totul, îşi bagă adânc colţii în mult mai tinerele ei colege de breaslă, declarând, nu fără dreptate, următoarele: „Eu am reuşit în viaţă având curajul să spun ceea ce gândesc toţi ceilalţi”.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img