28 octombrie 2024
ActualitateElevii curata gunoaiele altora

Elevii curata gunoaiele altora

Terenurile din jurul Garii Bacau sunt pline de gunoaie, aruncate fie de localnicii din zona, fie de calatori, fie de aurolacii care isi fac veacul prin partea locului. Lucru care nu pare sa deranjeze pe cei din conducerea garii, nici pe cei de la salubritate, nici chiar pe cei care locuiesc langa mormanele de gunoi.

Odata pe an, ain functie de cum da ordin ministrul Trasporturilor”, oamenii de la CFR fac curatenie generala pe terenurile sufocate de resturi menajere. In rest, nimeni nu se atinge de muntii de gunoaie, care sunt aruncati cu nepasare, adevarate focare de infectii pentru cei care locuiesc in apropiere.
Plecand de la aceste constatari, elevii clasei a VII-a C a Scolii generale aIon Creanga”, indrumati de prof. diriginte Lena Ionescu, au avut initiativa de a curata, pe cat posibil, o parte din zona murdara a Garii. aAm profitat astazi de o fereastra in programul elevilor si am venit aici, sa facem curat intr-un loc, care este considerata poarta de intrare in Bacau. Dorim sa atragem atentia ca e cazul sa se ocupe si cineva de aceasta zona lasata in paragina. Aici nu s-a mai facut curat de anul trecut, de prin luna mai”, ne-a declarat prof. Ionescu, care a precizat ca a vrut sa ia legatura cu cineva din conducerea Garii Bacau, dar i s-a raspuns doar cu zambete ingaduitoarea la actiunea realizata de elevi.
Trebuie spus ca unul din motivele pentru care elevii au facut curatenie este tranzitul permanent pe care il fac prin gara tinerii de la Scoala aIon Creanga”. aSuntem exasperati ca trebuie sa sarim pe gunoaie in drum spre scoala sau casa si ne este teama sa nu ne imbolnavim”, zice o eleva. Dupa munca de furnica pe care au realizat-o harnicii elevi s-au strans 56 de saci de gunoi menajer. aNoi suntem in proiectul mondial Eco Scoala, subliniaza diriginta clasei a VII-a, si elevii au chiar bloguri dedicate protectiei mediul inconjurator”.
Despre actiunea ecologica a elevilor, cei de la CFR Bacau au pareri pozitive: aE bine ce fac, dar asa suntem noi, aruncam gunoiul unde ne este mai usor. Iesim si noi odata pe an atunci cand primim ordin de la ministrul nostru”, ne-a declarat impiegatul de miscare Nita.



Ga



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img