27 octombrie 2024
ActualitateActionarii mici se plang ca au fost marginalizati : Razboi pe ruinele...

Actionarii mici se plang ca au fost marginalizati : Razboi pe ruinele Consart

Actionarii de la fosta societate Consart se acuza reciproc de inselaciune si fals. Razboiul a fost declansat de doi dintre salariati care sustin ca au fost tepuiti ca la carte de catre actionarul majoritar. Acesta se apara si spune ca ceea ce incearca sa faca cei doi reclamagii este santaj curat.

In anul 2003, actiunile de la societatea Consart au fost cumparate de un grup restrans de persoane din conducerea unitatii. Directorul tehnic de atunci, Cristian Bulibasa, a achizitionat 103 actiuni, iar Vasile Spataru a luat 27 de actiuni. Cel care investeste masiv este directorul economic, Simion Stefan, care devine actionar majoritar cu 93 la suta din pachetul de actiuni. „De atunci a facut numai ceea ce a vrut, fara ca noi sa fim consultati, sustine Vasile Spataru. A mutat sediul Consart pe Calea Romanului. Apoi a divizat societatea in trei, fara sa stim. Nu mai spunem ca si-a oprit pentru firma sa cel mai bun teren”. Nemultumit este si fostul director tehnic, pana de curand prieten de familie cu actionarul majoritar. „Consart a avut ceva patrimoniu. Pe langa unitatea de pe strada Stefan cel Mare, a detinut un sediu pe Calea Romanului, statia de betoane, o statie pe strada Abatorului, silozurile de ciment si lifturile de pe Aleea Ghioceilor. Eu am aflat abia in 2004 de toate vanzarile facute pe ascuns. In mod normal, in calitate de actionari, trebuia sa fim si noi informati”, spune Cristian Bulibasa.



aAsta e santaj!”

Actionarul majoritar, Simion Stefan, se apara si spune ca nu a facut nimic ilegal. „Am avut administrator judiciar, judecator sindic de la Oficiul Registrului Comertului, eu am fost doar administrator statutar. Eu am fost corect fata de Spataru si Bulibasa, si ce incearca sa faca cu mine e santaj. Nu va mai spun ca Spataru a primit de cateva ori bani de la mine. I-am dat vreo 20 milioane de lei vechi, din omenie”, declara Simion Stefan. Cum cei doi actionari mai mici considera ca le-au fost incalcate drepturile, au facut plangere penala impotriva lui Stefan. „Noi il acuzam de inselaciune, delapidare, fals si uz de fals”, spune Spataru. Dosarul a ajuns pe masa de lucru a procurorilor de la Parchetul de pe langa Judecatoria Bacau.
&ltp style=”text-align: right



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img