27 octombrie 2024
ActualitateInterlop bacauan arestat pentru jafuri armate

Interlop bacauan arestat pentru jafuri armate

Un individ nascut in Bacau, cunoscut al lumii interlope, a facut prapad in Germania. Gheorghe C., in varsta de 34 de ani, este acuzat de autoritatile germane de trei infractiuni grave, respectiv jafuri armate. Judecatorii bacauani l-au arestat pentru 29 de zile.

Interlopul a dat prima lovitura in urma cu zece ani. „La data de 25 noiembrie 1999, Gheorghe C., cu un alt interlop bacauan, Sebastian L. si inca o persoana a carei identitate este deocamdata necunoscuta, au intrat in filiala Casei de Economii din Brandermburg. Unul dintre ei a indreptat un pistol asupra angajatei si a cerut banii”, au precizat autoritatile din Germania. Speriata, femeia a predat mascatilor inarmati 3600 de marci. Desi indivizii au cerut angajatei sa deschida si seiful unitatii, aceasta le-a dat de inteles ca nu stie cifrul. In consecinta, Gheorghe C. si tovarasii lui s-au multumit cu ce au gasit.



Furt, jaf si o tentativa…

O perioada, interlopul a stat linistit. A intrat din nou in scena in 2005, cand ajutat de un individ cu identitate inca necunoscuta a repetat figura. Mai intai, cei doi au furat o masina parcata in fata unui garaj. In data de 21 aprilie 2005, Gheorghe C. si tovarasul lui au dat atacul asupra unei alte banci germane. „Au intrat in banca mascati si inarmati cu o arma de foc. Au constrans angajatii de acolo sa se culce pe pardoseala si au cerut, cu arma in mana, predarea banilor si deschiderea seifului”, relateaza autoritatile germane. Prada din acea zi a fost de 123.362 euro. Luna urmatoare, respectiv in data de 9 mai 2005, Gheorghe C. ajutat de un individ si-a incercat norocul la o alta banca din Germania. Cei doi au intrat mascati in unitate, insa o salariata a avut prezenta de spirit si a reusit sa apese pe butonul de alarma. Jefuitorii s-au vazut nevoiti sa se retraga in mare viteza si au stat ascunsi intr-o padure, pana cand au fost recuperati de cativa amici. Desi au trecut patru ani de la acest jaf, nemtii nu l-au uitat pe bacauanul care le-a dat mari batai de cap. Procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bacau au primit mandatul european de arestare la inceputul lunii februarie, iar la sfarsitul saptamanii trecute, interlopul a fost arestat de politistii bacauani. Judecatorii au emis pe numele lui un mandat de arestare de 29 de zile.

Lili Adochitei



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img