27 octombrie 2024
ActualitateUn pensionar a tepuit patru banci intr-o zi: Escrocul s-a folosit de...

Un pensionar a tepuit patru banci intr-o zi: Escrocul s-a folosit de acte false

Un pensionar din Iasi a reusit sa prejudicieze, in aceeasi zi, patru banci din Bacau de o suma uriasa de bani. Petru Mazalu s-a folosit de o carte de identitate falsa emisa pe numele altei persoane si de un cupon de pensie. Politistii bacauani fac cercetari pentru a afla cine sunt complicii escrocului.

Folosindu-se de cartea de identitate falsa si un cupon de pensie fals, Petru Mazalu, de 58 de ani, originar din Iasi, s-a adresat unei banci din Bacau, solicitand obtinerea unui credit pentru nevoi personale. Functionarii bancari nu au fost atenti la detalii si au alimentat cu 48.707 lei un cont pe numele noului client. In aceeasi zi, cu aceleasi acte false, barbatul a mers la o alta sucursala bancara unde a repetat figura.



Escrocul a dat un complice inexistent pe mana politistilor

Cum avea timp berechet la dispozitie, „pensionarul” si-a incercat norocul, tot in aceeasi zi, la inca doua banci. La prima unitate nu a intampinat nicio greutate sa obtina un credit de 3.587 euro. Apoi s-a oprit la o alta banca, unde s-a ales cu inca un credit de 52.000 lei. Politistii au intrat pe fir abia dupa ce s-au primit sesizarile de la banci. Petru Mazalu a fost luat la bani marunti, iar el l-a aratat imediat cu degetul pe un individ – Daniel Gavrilescu, ca fiind cel care i-a procurat actele false. Mazalu a fost trimis in judecata pentru fals si uz de fals.

tei



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img