27 octombrie 2024
ActualitateSchimb inchisoare UE cu puscarie romaneasca: Infractori europeni fara frontiere

Schimb inchisoare UE cu puscarie romaneasca: Infractori europeni fara frontiere

Desi credeau ca au scapat de dat socoteala pentru infractiunile comise in strainatate, zeci de bacauani au fost retinuti de procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bacau, pe baza mandateler europene primite prin Interpol. „antr-un numar de 6 dosare
s-a dispus reluarea urmaririi penale, cauzele fiind trimise pentru continuarea cercetarii si solutionarii de catre parchetele competente teritorial si material. A fost dispusa comunicarea unui numar de 15 hotarari judiciare straine care priveau cetateni romani cu domiciliul in judetele Bacau si Neamt. Si nu in ultimul rand, a fost solutionata o cerere de recunoastere a hotararii judecatoresti straine si o cerere de transfer de executare pedeapsa”, ne spune Vasile Pavel, procurorul general al PCA Bacau.

Talhari si hoti exportati in strainatate



Printre „celebritatile” bacauane exportate anul trecut se numara si Marian H., in varsta de 23 de ani, din Bacau, care a lasat amintiri nesterse unui italian. In 2007, acesta, impreuna cu un alt complice au imobilizat un italian pentru a-l jefui. Italianul a fost lovit cu pumnii si picioarele in fata, dupa care agresorii i-au luat geaca, portofelul, documentele de identitate, titlurile bancare, telefonul mobil si verigheta. Tot anul trecut, procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bacau au primit un mandat de executare european pe numele unui cunoscut al lumii interlope bacauane: Radu N. (38 de ani). Documentul a fost emis de Oficiul Public de Procuratura Verden din Germania. In anul 2001, interlopul bacauan a spart fereastra casieriei Bancii de Economii Sparkasee din Hoya, Germania, si a jefuit casierul, sub amenintarea unei arme. Spargatorii au parasit sediul bancii cu 38.490 marci germane. Tot germanii au pus mana si pe Ionut Cristian A., in varsta de 31 de ani, un alt interlop din Bacau, care este acuzat de inselaciune si falsificarea mijloacelor de plata.

Lili Adochitei
Roxana Neagu



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img