27 octombrie 2024
ActualitateUcigași misterioși, dosare prăfuite, autori necunoscuți: crimele neelucidate ale Bacăului

Ucigași misterioși, dosare prăfuite, autori necunoscuți: crimele neelucidate ale Bacăului

Sunt crime si infractiuni care au invins Justitia. Desi au trecut cativa ani de la comiterea lor, criminalistii si procurorii inca nu au reusit sa definitiveze dosarele. Sunt orori care au ramas in continuare o mare necunoscuta.

La momentul producerii lor, toata lumea vorbeste despre aceste oribile evenimente. Apoi sunt uitate. Cand faptasii sunt prinsi, cazurile revin in discutie. Dar pentru scurt timp. In judetul nostru, peste trei dosare penale a inceput deja sa se aseze praful.



In cazul unui al patrulea dosar, faptasul nu este de gasit.

Un omor a ramas nerezolvat de 10 ani. Criminalii perfecti au reusit sa puna in genunchi procurorii de caz, tehnicienii criminalisti si Politia Bacau.

La Blagesti a fost patentata crima perfecta

Se implinesc opt ani de cand, la Blagesti, a fost comisa o crima. Aurel Pletosu, 62 de ani, a fost ucis in propria-i casa, unde locuia singur. Cel ucis era casier-incasator al filialei CAR-pensionari Buhusi, avea in locuinta sa casa cu bani si documentele filialei. Dimineata la 8.30, tehnicianul veterinar Sorin Stan a vorbit cu el le telefon.

„Nea Aurel era sanatos si vesel”, sustinea, atunci, Stan. În jurul orei 9.30, Mariana Andries si fiul sau, Ovidiu Ciubotaru, vecini si prieteni, au intrat in curtea casei lui Pletosu si au descoperit nenorocirea. Ovidiu Ciubotaru a adaugat: „L-am gasit pe Aurel an holul dintre cele doua camere. Era cu fata an jos, cu gatul strangulat de o perdea si lovit in cap cu un corp dur. Zacea intr-o balta de sange. Casa de bani era deschisa.”

In Blagesti nu mai fusese comisa o crima de vreo 33 de ani. Lumea era angrozita. Crima n-a fost elucidata nici astazi, dar versiunile despre savarsirea ei circula. Se spune ca un barbat si o femeie ar fi autorii crimei. Acestia au murit, „pedepsiti de Dumnezeu”, cred unii. Se vorbeste si despre un misterios biletel lasat de un cetatean care a murit.

Altii sunt convinsi ca, in chiar ziua savarsirii crimei, criminalul a fugit in fostul spatiu iugoslav. Surse ale politistilor, care doresc sa-si pastreze anonimatul, spun astazi ca, de fapt, primii politisti care ar fi intrat in perimetrul de ancheta ar fi distrus, involuntar, probe foarte importante pentru elucidarea cazului sau, pur si simplu, n-au sesizat anumite probe.

Taximetrist executat in stil mafiot

Celebru este cazul taximetristului Florin Ilisei, de 20 de ani, din Bacau, gasit impuscat si abandonat intr-o groapa din comuna Magura. Crima a fost descoperita pe 15 februarie 2000. Misterul ei nu va fi, probabil, aflat niciodata.

Deocamdata nu se stie mai nimic despre asasin, in afara faptului ca nu a fost interesat nici de banii si nici de bijuteriile lui Ilisei. In mod surprinzator, ucigasii tanarului nu s-au atins de cele 700.000 de lei, provenite din incasari, si nici de alte bunuri din masina.

Desi initial s-a spus ca asasinul a curmat viata lui Florin Ilisei cu o arma de calibrul 10,5 mm, rezultatele expertizei balistice au indicat ca tanarul taximetrist a fost ucis cu aceeasi arma cu care se mai trasese in urma cu cateva luni si asupra altui bacauan, Ioan Plesuvu, care a supravietuit.

Asistenta medicala desfigurata cu ciocanul de snitele

In 16 iunie 2003, o alta crima zgudia Bacaul. Asistenta medicala Geanina Marinovici (32 de ani) a fost gasita moarta in apartamentul ei de pe Aleea Ghioceilor din Bacau. Femeia a fost injunghiata cu 38 de lovituri de cutit, apoi desfigurata cu ciocanul de facut snitele. Principalul suspect al crimei a fost sotul fetei, militar in legiunea straina.

Roxana Neagu
Ion Fercu



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img