27 octombrie 2024
ActualitateMagistratii actionari: unii judecatori iau actiuni de la doua sau trei societati

Magistratii actionari: unii judecatori iau actiuni de la doua sau trei societati

Pe langa salariile si sporurile consistente, cei mai multi dintre magistratii bacauani au profit si de pe urma actiunilor pe care le detin la diverse societati. Astfel, presedintele Curtii de Apel Bacau, judecatorul Catalin Serban, detine 40 de actiuni la SC Fepa 74 SA Birlad, potrivit propriei declaratii de interese. Este depasit, de departe, de catre colegul Vasilica Pintea, care detine 315 actiuni la SC Medica SA. Judecatorul Janica Geoacas este actionar atat la SIF Moldova, cat si la Sanevit Arad, in timp ce Stefan Niminet este posesorul a 315 actiuni la SC Medica. Si judecatorul Sorina Romascanu a cumparat 950 de actiuni la SIF Moldova, in timp ce colegul Silviu Anti este actionar la Suind Prod Roman, unde detine 975 actiuni. Un ultim judecator actionar de la Curtea de Apel Bacau, dar nu cel din urma, este Niculina Tit, care are 145 de actiuni la SC Zimca.

Un magistrat este actionar la trei societati



Nici de la Tribunalul Bacau nu lipsesc magistratii actionari. Judecatorul Ciocan Gheorghe a investit in 40 de actiuni la fosta Masini Unelte, la fel ca si Loredana Fesan, care a luat 39 de actiuni la fosta IMU. Cei doi judecatori sunt depasiti cu mult de colegele Margareta Maghiaru, care a cumparat 700 de actiuni la SC Peco si Daniela Rusu Donighevici, care detine 1000 actiuni la FPP Moldova. La Judecatoria Bacau sunt doar doi magistrati actionari: Simona Pamfil, cu 1000 actiuni la SIF Moldova si Smaranda Claudia Maftei, cu 301 actiuni la Petrom, 25 de actiuni la BCR si 50 de actiuni la Fondul de Dezvoltare Turistica Sighisoara.

Judecatorii din teritoriu nu se plang de dividende

Multi judecatori actionari sunt la Judecatoria Onesti. Luminita Anghel detine 200 actiuni la SC Bere Lichior Margineni, Daniela Popa Bobaru are 40 de actiuni la SC Favior Orastie, magistratul Dumitru Lungu detine 40 de actiuni la Metatex Combac, Simina Purice a investit in 912 actiuni la Automobile Dacia Pitesti, iar Liliana Mirela Puscasu are 68 de actiuni la Peco. Judecatorul Carmen Groapa de la Judecatoria Moinesti detine 20 de actiuni la SC Doniprod Comanesti unde este asociat si tot acelasi magistrat are 32 de parti sociale la SC Altra Mona. Mai modest este magistratul Ana Pacuraru, de la Judecatoria Buhusi, care detine 40 de actiuni la SC Roman Brasov.

Codrin Cristea



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img