27 octombrie 2024
ActualitateEscrocherii si escroci: Batranii si strainii cad victime sarlatanilor

Escrocherii si escroci: Batranii si strainii cad victime sarlatanilor

Bacauanii sunt asi la escrocherii. Dovada stau nenumaratele cazuri care au ajuns pe masa de lucru a politistilor si procurorilor bacauani. Unii dintre sarlatani au ajuns in fata instantei, altii se bucura inca de libertate. Dar pana intr-o zi!

Modalitatile de inselaciune adoptate de unii dintre bacauani sunt cat se poate de ingenioase. De aceea victimele, alese de altfel cu grija, nici nu si-au inchipuit ca sunt trase pe sfoara. De pomina este cazul strainilor tepuiti prin internet de o grupare din Onesti. Indivizii au infiintat un site de licitatii pentru produse electronice, iar in plasa lor au cazut destui naivi gata sa scoata bani din buzunar. Procurorii de la Directia de Investigarea Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism Bacau (DIICOT) au intrat in alerta, dupa ce 67 de cetateni straini din SUA, Australia, Canada, Franta, Malayasia, Germania si Noua Zeelanda au sesizat ca au fost trasi pe sfoara de niste onesteni. Pe site-ul de licitatii www.e-Bay.com, acestia au scos la vanzare diverse produse electronice, iar amatorii de chilipiruri din strainatate au dat navala. Vanzatorii au primit valuta prin intermediul postei electronice, dar cumparatorii au ramas si fara bani si fara electronicele comandate. Procurorii de la DIICOT Bacau au reusit sa bage la zdup doar doi suspecti, iar altii 5 au primit interdictie de a parasi tara.



Fraude imobiliare in lant

Un alt bacauan a fost aruncat dupa gratii si trimis in judecata, dupa ce a fost prins ca efectua tranzactii imobiliare in mod fraudulos. El a reusit sa instraineze in fals, fara acordul proprietarilor, trei imobile, doua din Bacau si unul din Buhusi. Serviciul de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Bacau a devinitivat dosarul privind activitatea infractionala a barbatului. Alaturi de el sunt anchetati si cinci complici. Vasile V., de 39 de ani, a reusit sa intraineze mai multe imobile cu inscrisuri false. Barbatul isi racola clientii si apoi ii momea cu sume importante de bani pentru a-si duce la indeplinire misiunea. Pentru acest lucru apela si la martori identificatori cu ajutorul carora intocmea procuri de imputernicire cu scopul efectuarii tranzactiilor in fals. Tentaculele lui s-ar fi extins daca adevaratii proprietari nu sesizau organele de cercetare.a Vasile V. este fara ocupatie si are numai 6 clase ca studii.

Pensionari pacaliti de doi escroci

Un alt caz de pomina este si cel al lui Dumitru D. si Liviu Ioan C. Cei doi se recomadau ca fiind salariati ai Casei de Pensii si ii pacaleau pe pensionari ca au de primit bani ca urmare a recorelarii pensiillor. In schimb le cereau sa plateasca o suma reprezentand contravaloarea unor taxe si timbre. Cei doi sunt cercetati pentru mai multe infractiuni de inselaciune. Ei deja au ajuns in fata instantei. Ambii au antecedente penale si se afla in stare de recidiva.

Roxana Neagu
Lili Adochitei



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img