26 octombrie 2024
ActualitateCu noroiul pana la genunchi: Strada Holtului, cosmarul a sute de oameni

Cu noroiul pana la genunchi: Strada Holtului, cosmarul a sute de oameni

Sute de locuitori de pe strada Holtului traiesc, zilnic, un adevarat cosmar, din cauza faptului ca strada lor arata ca dupa bombardament. Autoritatile au inceput lucrarile de modernizare, insa ritmul lent in care se desfasoara acestea a dus la o situatie extrem de neplacuta. Strada este aproape impracticabila din cauza noroiului, gropilor si gramezilor de pamant. Constructorii care au lucrat pana acum si-au batut joc de locuitorii din zona, lasand totul desfundat si ingreunand astfel accesul vehiculelor. Cei care locuiesc in zona si au masini sunt fortati zi de zi la o proba de teren accidentat, de pe urma careia masinile au de suferit. In plus, pericolul de a ramane blocat intr-o groapa cu noroi este si el prezent. Mersul pe jos nu este nici el o optiune mai buna.

Copiii merg la scoala
prin munti de noroi



Gabriel Nastrut locuieste pe strada Holtului si este cel care a solicitat prezenta echipei Trustului Media aDesteptarea”. aEste o situatie foarte grea si dureaza de ani de zile. Din cate stiu, Primaria a anuntat ca a asfaltat strada noastra, insa aici e dezastru. La noi nu pot sa ajunga ambulante sau masini de pompieri, in cazul unei urgente. Copiii merg prin noroi la scoala, iar ca sa ajungi la cel mai apropiat magazin trebuie sa mergi tot prin noroiul pe care il vedeti. Acum patru zile masina de gunoi a ramas blocata intr-un sant plin cu noroi si au impins-o oamenii ca sa o scoata. Asa e mereu aici, iar cand ploua chiar nu se mai poate merge”, spune Gabriel Nastrut. aAsa mergem zilnic la scoala, prin noroi, cu incaltari de schimb”, povesteste un copil, in timp ce incearca sa evite portiunile de noroi in care piciorul ar intra adanc. Nici conducatorii auto nu au viata mai buna. Parcurgerea strazii Holtului pe patru roti este o adevarata aventura, dupa cum marturiseste Nelutu Lungu, unul dintre cei care isi achinuie” masina zi de zi ca sa ajunga pana la asfalt. aSe merge greu de tot, e foarte mare noroiul, sunt gropi. E ceva de neimaginat, mi-am facut praf toba de esapament dar si alte piese la masina. E de-ajuns sa va uitati cum e strada si va dati seama ce cosmar e sa mergi cu masina pe-aici”, spune domnul Grosu, inainte de a-si continua slalomul printre gropi.

Primaria promite
trotuar provizoriu

Situatia este cunoscuta la Primaria municipiului Bacau, iar reprezentantii institutiei promit ca vor face, macar intr-un tarziu, ceea ce ar fi trebuit sa faca de mult timp. aSe cunoaste exact situatia de pe strada Holtului. Este una dintre cele mai lungi strazi din oras, de peste un kilometru. Lucrarile de modernizare totala au inceput in cursul anului trecut. Partea cea mai grea a fost deja realizata, ma refer la retelele de apa si canalizare. Imediat ce vremea va permite, se va lucra si la infrastructura rutiera. Pentru ca totusi oamenii sa poata circula, s-a luat legatura cu constructorul si in zilele urmatoare va fi amenajat un trotuar provizoriu”, a precizat Ionut Tomescu, purtatorul de cuvant al Primariei. Ceea ce nu inteleg locuitorii de pe Holtului este de ce firma care realizeaza lucrarile a lasat totul vraiste, ca si cum pe acea strada nu ar locui oameni. Poate macar in urma semnalelor din presa se va face ceva pentru ameliorarea situatiei…

Codrin Pop



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img