26 octombrie 2024
Actualitate"Dau in judecata CJ si PD-L": Botomei ataca "Parteneriatul pentru Romania"

„Dau in judecata CJ si PD-L”: Botomei ataca „Parteneriatul pentru Romania”

Vasile Botomei, cel care a reusit sa le-o ia inainte lui Boc, Stolojan, Flutur &amp Co, infiintand PD-L dupa fuziunea PD cu PL-D, va da in judecata CJ ca nu respecta legile, dar si PD-L, aratand ca „Parteneriatul pentru Romania” e nul.

Presedintele organizatiei PD-L Bacau, cea nou infiintata si paralela cu organizatia traditionala, condusa de Vasile Nistor, in mandatul trecut, si de Neculai Olaru, acum, va da in judecata Consiliul Judetean (CJ) Bacau. Inainte de ultima sedinta, Vasile Botomei, a instiintat CJ ca reprezentantii PD-L nu mai au calitatea de membri ai filialei si de alesi. Juristii institutiei au cerut lamuriri de la Bucuresti. Cancelaria PD-L a trimis un document in care critica avisele” lui Vasile Botomei, apoi mentioneaza clar: nu este membru PD-L. Dragos Benea a prezentat, in sedinta, si solicitarea lui Botomei, si raspunsul PD-L, semnat de directorul Ion Antonie, fara sa le comenteze. Silviu Bondor, liderul consilierilor PD-L, a declarat: „Traim intr-o tara libera si domnul Botomei este liber sa viseze. Pentru a transforma visul in realitate apeleaza, insa, la falsuri”. Acesta a sarit ca ars, aratand ca prezenta lui Silviu Bondor in CJ „aduce grave prejudicii de imagine PD-L”, iar mentinerea lui in functie „se datoreaza nerespectarii de catre presedintele si secretarul CJ a dispozitiilor legale in materia Administratiei Publice Locale”, privind statutul alesilor locali. Vasile Botomei nu se va opri: „Voi da in judecata CJ Bacau pentru nerespectarea Legii Partidelor Politice nr. 14/2003, a Legii Administratiei Publice Locale nr. 215/2001 republicata, Legii pentru Alegerea Autoritatilor Administratiei Publice Locale, publicata in MO 333/17.05.2007”.
„Nu este in primele 30
de prioritati”



Avocatul sustine ca Dragos Benea nu respecta legea „pentru ca nu vrea”, pentru ca asa e in Romania si „pentru ca in acest fel se poate folosi de consilierii judeteni alesi pe listele PD-L – Organizatia Judeteana Bacau, compromisi, care au ajuns in CJ prin metode ilegale”. El sustine ca Ion Antonie nu e decat „un functionar”, „angajat la sediul PD-L”. El, Vasile Botomei, este presedintele executiv al PD-L, iar adresa Cancelariei nu este „un document autentic”. Presedintele CJ a declarat ca il respecta pe Vasile Botomei pentru „tenacitate si perseventa”, dar adauga ca nu el se ocupa de contestatia lui, ci secretarul judetului si juristii CJ. „Pentru mine, nu se afla intre primele 30 de prioritati si nici nu este de competenta mea sa-l pun in eventualele drepturi pe Vasile Botomei”, declara Dragos Benea. Presedintele executiv al celei de-a doua organizatii PD-L din judet anunta ca este inscris in Registrul Partidelor Politice si ca se va adresa instantei: „Dau in judecata PD-L pentru a se constata ca aParteneriatul pentru Romaniaa este nul deoarece nu au fost convocate toate filiale judetene. Eu, in calitate de presedinte executiv si de presedinte al organizatiei judetene, nu am semnat acest parteneriat”.

Silvia Patrascanu



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img