26 octombrie 2024
ActualitateAvocatul Taranu a fost amendat de instanta: Pe langa bani, a pierdut...

Avocatul Taranu a fost amendat de instanta: Pe langa bani, a pierdut si procesul

Se strange latul in jurul avocatului Anghel Taranu. Dupa ce a intrat in conflict cu firma de leasing din Germania de la care a achizitionat masina, dar a uitat sa plateasca ratele, avocatul este la cutite
si cu un fost asociat, matrasit dupa bunul
sau plac. Ca sa-si faca numarul in instanta, Taranu a sfidat judecatorul, motiv pentru care a fost amendat
cu 100 lei.

Avocatul Anghel Taranu si Irina Posa au infiintat societatea EDA MAN GRUP SRL in martie – aprilie 2006, cota de participare fiind de 50 la suta fiecare. In martie 2007 cei doi au facut o alta intelegere si a fost modificata cota de participare, Taranu luand grosul. Irina Posa a fost numita in continuare administrator al societatii, numai ca pacea cu Taranu nu a tinut mult. Avocatul nu a achitat banii pentru actiuni, si, in consecinta, contractul de asociere a revenit la situatia anterioara datei de 27 decembrie 2006. Numai ca Anghel Taranu, in maniera caracteristica, a incercat sa-si traga spuza pe turta lui. La 4 aprilie 2007, avocatul a convocat adunarea asociatilora penru a o schimba pe Irina Posa din functia de administrator. Apoi, Taranu a adoptat o hotarare AGA prin care a numit ca administrator pe Ioan N. Dar aceasta modificare nu a fost facuta si la Registrul Comertului. Ca urmare, Posa a apelat la justitie. Intre timp, Taranu si-a schimbat strategia. In data de 11 mai 2007, el adopta o alta hotarare AGA prin care-l desemneaza ca administrator pe Ovidiu C., modificare care a ajuns si la Registrul Comertului. Irina Posa a contestat din nou in instanta hotararea, iar in decembrie 2007 Tribunalul a anulat-o.



Avocat pentru
un administrator fantoma

In februarie anul trecut, Ovidiu C., mana dreapta a lui Anghel Taranu, face o noua cerere de chemare in judecata a Irinei Posa, pe motiv ca aceasta refuza sa predea actele societatii. Pentru justificarea actiunii, administratorul numit de Taranu a invocat o sentinta definitiva (dar nu irevocabila) data de Tribunal. Avocatul Irinei Posa a solicitat insa instantei admiterea exceptiei lipsei calitatii de reprezentant al societatii a lui Ovidiu C. pe motiv ca acesta nu a fost numit cu votul majoritar. Implicit s-a contestat si calitatea de aparator a lui Anghel Taranu, pentru ca adevaratul administrator al societatii, Irina Posa, nu l-a angajat. Taranu insa a trecut imediat la contraatac. El a solicitat contractul de asistenta juridica incheiat intre Irina Posa si aparatorul sau.

Circ marca Taranu

Dupa ce documentul a ajuns la dosar a fost randul lui Anghel Taranu sa prezinte copii dupa contractul de asistenta juridica incheiat cu Ovidiu C. Avocatul s-a conformat, dar a depus doar o copie la dosar. Presedintele completului l-a avertizat ca si avocatul paratei trebuie sa intre in posesia contractului, dar lui Anghel Taranu i-a sarit mustarul. El a opinat ca actul este confidential si a refuzat sa onoreze solicitarea instantei. Pentru acest motiv, avocatul a fost amendat cu 100 lei. Taranul a recuzat judecatorul, dar fara castig de cauza. Cand a vazut ca nu-i merge, el a facut o cerere de reexaminare a amenzii. In aceeasi zi, instanta de la Tribunal a dat si sentinta in dosar, actiunea asa-zisului administrator al SC EDA MAN GRUP fiind anulata. Cateva zile mai tarziu, instanta a judecat si cerea de reexaminare a amenzii, care a fost respinsa. In consecinta, Anghel Taranu a scos banii. In ce priveste sentinta data in dosar, aceasta nu a fost pe placul avocatului. Taranu si-a incercat norocul si la Curtea de Apel, dar apelul sau a fost respins.

Lili Adochitei



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img