Germania – Algeria 2-1, dupa prelungiri
S-a terminat 2-1. Ca in Spania, in 1982. Numai ca atunci a câstigat Algeria. Si a fost in grupe. Iar totul s-a decis in 90 de minute. Acum, confruntarea dintre Germania si Algeria a valorat calificarea in „sferturile” Mondialului si s-a incheiat cu victoria nemtilor, dupa prelungiri. O victorie care s-a materializat greu, prin golul cu calcâiul inscris de Schuerrle, in min. 92 si prin reusita lui Ozil, din min. 118, inainte ca Algeria sa puncteze in ultimul minut, prin Djabou. Germania merge, deci, mai departe.
Dar nu fara emotii! Luni seara, la Porto Alegre, algerienii au dictat tonul. Cel putin in prima parte a intâlnirii. Atunci când, pentru a ne amuza putin cu jurnalistii brazilieni, „portarul Germaniei, Neurer, a jucat mai multe baloane decât atacantul lui Felipe Scolari, Fred”.
Observatie sustinuta si de statistici; daca baloanele, fie ele filtrate de Neymar, ajung greu la Fred, in schimb atacurile rapide ale algerienilor l-au obligat pe Neurer sa iasa in mai multe rânduri in afara careului de 16 metri pentru a indeparta, in-extremis, pericolul. Slimani, Feghouli, Ghoulam: toti l-au pus la treaba pe Neurer. In partea a doua a timpului regulamentar, Germania a crescut. Iar de data aceasta, de furca a avut portarul selectionatei pregatite de Halihodzic, Rais.
Acesta s-a opus lui Mueller si Schweinsteiger, dar nu a mai avut ce sa faca in fata „rezervei” Schuerrle. Servit foarte bine, de Mueller, jucatorul lui Chelsea a inscris (destul de norocos) cu calcâiul, dând copy-paste executiei din ultimul amical pre-Mondial, contra Armeniei. Ozil a „securizat” apoi calificarea Germaniei, in timp ce reusita de 2-1 a lui Djabou nu a reusit decât sa rascoleasca si mai mult regretele algerienilor, care au facut un Mondial demn de aplaudat.
Nemtii, in schimb, continua aventura braziliana, pregatindu-se, ca si in ’82 si ’86, de intâlnirea cu Franta. Atunci erau semifinalele, acum „sferturile”, dar tot o confruntare super-tare ramâne.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.