26 octombrie 2024
ActualitateCoalitia pumnilor in plex

Coalitia pumnilor in plex

Nici nu au ocupat bine fotoliile de lux de la Palatul Victoria si din Parlament, ca politicienii care si-au dat mana pentru asa-zisul aparteneriat pentru Romania” au si inceput sa-si care pumni. Deja a aparut prima victima: ministrul de interne Gabriel Oprea. Dupa o sedinta scurta, vinovatul a fost executat. Simplu si la obiect. Considerat a fi omul lui Basescu din cauza numirii lui Virgil Ardelean in fruntea aDoi si-un sfert”, Oprea a primit pumnii de rigoare, si a fost inlaturat fara prea multe explicatii. Analistii au considerat ca gestul se poate interpreta ca o victorie a gruparii Nastase-Iliescu-Hrebenciuc impotriva gruparii Geoana. Primul grup este considerat a fi conservator, in vreme ce al doilea este vazut ca si gruparea reformatoare. Ultimul termen este destul de tras de par, tinand cont ca ultima grupare nu prea are structuri. Ati mai auzit cumva de agrupul de la Cluj” in ultima vreme? Oamenii aia in frunte cu Rus care nu au fost in stare sa scoata la alegeri nici macar douazeci de procente amarate? Acum revin din nou in prim plan, dar repet, fara sa aiba asubstanta”.
Retragerea sprijinului politic pentru Oprea nu ne afecteaza cu asbolut nimic. In schimb, PSD ar trebui sa mearga mult mai departe si sa-i execute si pe cei care au fost numiti de catre ministrul de interne, in frunte cu aVulpea” Ardelean. Nu de alta, dar numele sunt controversate si au ceva legaturi cu structurile mafiei din justitie. Cum va reactiona PD-L? Depinde numai de presedintele Basescu, cel care pana la acest moment tace suspect. Din prisma alegerilor prezidentiale, Basescu ar trebui sa stea linistit, sa nu provoace noi disensiuni. Si cred ca asa va face. Abia dupa ce se va instala la Palatul Cotroceni, Basescu va inlatura PSD ca pe o masea stricata. Iar PD-L va face guvern minoritar pe care niciun partid nu va avea vointa sa-l darame, nu din motive doctrinare, ci din motive pur financiare.
Prin urmare, cel putin pana in toamna acestui an, vom mai asista la pumni in plex, dar pe amute”. Va mai cadea cate un cap, vor mai aparea dezvaluiri in presa, dar cele doua partide vor merge brat la brat. Coalitia pumnilor in plex va functiona fara probleme deosebite. Incepand cu luna octombrie insa, pumnii vor deveni din ce in ce mai grei si mai bine pozitionati. Victima va fi cu siguranta PSD.

Ionut Avram





spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img