25 octombrie 2024
Actualitate2008-un an plin pentru SCM Bacau

2008-un an plin pentru SCM Bacau

Arte martiale

In memoriam…



Si in 2008, artele martiale ocupa locul I, ca numar de medalii, in topul celor 13 sectii de la Sport Club Municipal Bacau. Karateka pregatiti de Doru Botez si Florin Moraru au adunat 122 de locuri pe podiumul concursurilor nationale si internationale la care au participat. La Campionatele Mondiale desfasurate in octombrie, la Paris, Bacaul a reusit sa obtina 20 de medalii. Sportivii si antrenorii au dedicat performantele inregistrate regretatului Dan Botezatu, cel care a avut un merit deosebit in formarea multora dintre actualii karateka. Cei trei reprezentanti ai sectiei in Top 10, Bianca Dumitrache (3), Alexandru Nica (6) si Alexandru Hoborici (7) au fost crescuti de Dan Botezatu, decorat post-mortem cu titlul de Cetatean de Onoare al Municipiului Bacau..

Atletism

Bianca, nr. 1

Din atletism vine cea mai buna sportiva a judetului si, totodata, nr. 1 in topul SCM Bacau. Bianca Perie, campioana mondiala la aruncarea ciocanului, reprezinta pariul clubului bacauan pentru Olimpiada din 2012. „Imi doresc sa obtin o medalie la Londra. Poate nu de aur, dar oricum vreau o medalie”, a anuntat Bianca. Per total, atletismul bacauan (coordonat de antrenorii Maria Hagima, Cristi Nemteanu, Eugen Pereteatcu, Dorinel Ursache, Laurentiu And one, Lucica Cucos, Emilian Floroiu, Viorel Popovici, Constantin Musat, Constantin Nourescu) si-a trecut in cont, in 2008, 69 de medalii.

Box

In frunte

Boxul bacauan isi mentine suprematia la nivel national. Cu toate ca au trecut printr-un un an agitat, pugilistii de la SCM au ramas pe primul loc la seniori. „Chiar daca a incercat, Dinamo nu a reusit sa ne detroneze”, a subliniat antrenorul emerit Relu Auras. Sectia de box si-a trecut in palmares 10 medalii, la diferite categorii de varsta. Pe plan international, revenit dupa un an de pauza, Ronald Gavril a ocupat locul al V-lea la Campionatele Europene. Cu acest rezultat, Roli a intrat in Top 10 SCM Bacau, pe pozitia a II-a. Pe final de an s-a reinfiintat lotul olimpic de box, incredintat lui Relu Auras. Din echipa reprezentativa fac parte, deocamdata, bacauanii Gavril si Bejenaru (locul III SCM), urmand ca meciurile de la Cupa Romaniei din februarie sa reprezinte si un criteriu de selectie pentru lotul care, in 2009, participa la Campionatele Uniunii Europene si Campionatele Mondiale.

Gimnastica

O noua stea

Exista resurse. Dupa Monica Rosu, scoala bacauana de gimnastica o lanseaza pe Madalina Neagu, componenta a lotului olimpic de junioare de la Onesti. Eleva antrenorilor Cornel si Vasilica Agop s-a remarcat la toate competitiile din acest an, a urcat pe podium la Campionatele Nationale si si-a facut, totodata, debutul international. In Top 10 SCM Bacau, Madalina Neagu se afla pe locul al V-lea si este singura reprezentanta a sectiei de gimnastica.

Haltere

Dezvoltare

17 sportivi, 20 de medalii. Antrenorul Ion Calin s-a ocupat de dezvoltarea sectiei de haltere, care si-a trimis reprezentanti la loturile nationale de juniori: Mihaela Spataru, Mariana Balan. Mihaela a dus greul si este si cea mai medaliata sportiva de la haltere (12), atat la nivel de juniori, cat si la tineret si seniori, si s-a clasat pe pozitia a IV-a in topul SCM Bacau.

Natatie

Alt inceput

Odata cu redeschiderea Bazinului Olimpic de Inot, sportivii si antrenorii au luat-o de la capat cu obiective importante. La inot nu s-a obtinut nicio medalie in acest an, insa s-a demarat selectia unor copii prin care sa se revigoreze activitatea competitionala si care sa poata sa emita pretentii in viitor. La sarituri in apa, situatia este diferita: sportivii bacauani au cucerit 97 de medalii! Remarcatii anului: Cornel Ardeleanu, Adina Topolinschi, Mara Aiacoboaie.

Judo

In trei

Trei medalii nationale pentru judo-ul de la SCM Bacau. Alexandra Neamtu (locul I, U13), Beatrice Neculcea (locul III, U13) si Alexandra Goaga (locul III, U13) sunt elevele antrenorului Constantin Manole care au urcat pe podium in 2008. In calendar
au mai fost bifate o serie
de participari la concursuri
interjudetene.

Kick Boxing

Medaliati

Cu Adrian Marc in rol de vedeta (campion national, medaliat cu argint la Cupa Europei si selectionat in lotul national), kick-boxing-ul si-a facut datoria si in 2008. Ionel Alexandru, Dorinel Mardare, Vlad Lupascu, Alexandru Chiriac, Cristian Rotar si-au adus la randul lor contributia pentru zestrea de 13 medalii obtinute de elevii lui Gabriel Muntenasu.

Lupte greco-romane

In top

Premiu special pentru Eusebiu Diaconu, nr. 1 in 2007, „sportivul reprezentativ al clubului nostru” dupa cum l-a numit directoarea SCM Bacau, Liliana Manole. Si premiu de excelenta pentru juniorul Cezar Iulian Faghian, medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale. Faghian ocupa locul I in topul SCM-ului, la egalitate cu atleta Bianca Perie. Este al doilea sportiv al judetului in clasamentul realizat de Directia pentru Sport si a intrat in ierarhia Federatiei Romane de Lupte (locul 6). In plus, de Craciun, elevul antrenorului Ion Sarban a primit titlul de Cetatean de Onoare in comuna natala, Izvorul Berheciului.

Lupte libere

Mult bronz

11 medalii, majoritatea de bronz, au intrat in contul sectiei de lupte libere coordonata de antrenorii Ticu Grigorescu si Victor Donciu. Cerasela Horvat are doua medalii de argint la CN cadeti si junioare I, Monica Horvat, Nicoleta Chelariu, Andreea Sabau si Ioana Lupan au luat bronz la CN cadeti, echipa de senioare s-a clasat pe treapta a III-a a podiumului (Celina Argintaru, Mihaela Botez, Cerasela Horvat, Monica Horvat, Magda Geosanu, Ancuta Codreanu, Alexandra Leuca, Bernadeta Ambarus), iar in concursul individual de la aceeasi categorie de varsta au punctat Alexandra Leuca (locul III), Marius Bitere (locul III), Manuela Barzu (locul III), Cerasela Horvat (locul III).

Modelism

Careu de performanta

Aeromodele, automodele, navomodele, rachetomodele. Acestea sunt cele patru ramuri de performanta cuprinse in cadrul sectiei de modelism coordonata de Petre Zaharioaia, „cel mai atanara antrenor si sportiv in activitate”. Bilantul intern si international cuprinde 58 de medalii. Marius Chescu (locul 6 SCM), Alin Cojocaru, Calin Rat, Andreea Chescu si Dumitru Panaite sunt reprezentantii clubului bacauan la loturile nationale.
Dan Sion



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img