25 octombrie 2024
ActualitateControale de Sarbatori

Controale de Sarbatori

Inspectorii de la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor au demarat in acesta perioada un control amplu care a vizat conditiile in care sunt vandute produsele specifice sarbatorilor de iarna. Goana dupa cumparaturi ii determina pe cei mai multi dintre bacauani sa nu acorde o atentie deosebita etichetei care insoteste marfa pusa spre vanzare de aceea, inspectorii au vrut sa se asigure de conformitarea comercializarii alimentelor. Pana in acest moment, incepand cu data de 6 decembrie a acestui an, la nivelul judetului au fost verificati 36 de operatori economici, care vand preaparate din carne, peste, produse zaharoase si de patiserie si nu in ultumul rand, de cofetarie. Controlul a fost unul tematic si a vizat corectitudinea elementelor de caracterizare si identificare a etichetelor. Numarul abaterilor a fost destul de mare intrucat, s-a constatat ca majoritatea produselor aveau data durabilitatii minimale depasite. Acesta a fost cazul unor alimente precum salamul „Turist” si a toba de porc comercializate in comuna Tamas a judetului Bacau. Astfel de probleme au fost descoperite si in Garleni unde au fost gasite pulpe de pasare, cu si fara os, expirate. n ceea ce priveste dulciurile, la Cleja, Onesti si Moinesti se vindeau produse de cofetarie fara o eticheta care sa respecte prevederile legii privind termenul de valabilitate si adresa producatorului. Abateri cu privire la temperatura la trebuie depozitata marfa au fost intalnite si in Buhoci si Poduri. Toate acestea au fost sanctionate cu amenzi in valoare de 49 000 de lei. De asemenea, s-a oprit temporar de la comercializare 6,5 de kilograme de marfa in valoare de 314 lei si au fost scoase definitiv de pe piata 310 kilograme de alimente a caror pret se ridica la 2400 de lei.

Daniela Pilat





spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img