15 noiembrie 2024

Sesiunea Nationala “Arhivele si Istoria” a ajuns la editia XX

Desfasurata ca in fiecare an in luna mai, Sesiunea Nationala de Comunicari Stiintifice ”Arhivele si Istoria”, organizata de Arhivele Nationale Bacau, a inceput vineri, 30 mai 2014, la Complexul Muzeal “Iulian Antonescu”, cu participarea unor reputati specialisti in arhivistica, istorie si alte discipline conexe.

Din partea Arhivelor Nationale a fost prezent dr. Laurentiu Stefan Sencovici, care a adus un mesaj din partea directorului acestei prestigioase institutii nationale, dr. Ioan Dragan, caruia i-a dat citire in deschiderea lucrarilor sesiunii: ”An de an, ati reusit, cu eforturi stiute numai de cei care au realizat ceva similar, sa reuniti, sub semnul Arhivelor, zeci de specialisti in domeniul arhivisticii, istoriei si disciplinelor inrudite, oferind stiintelor istorice mai multa cunoastere inedita, iar Arhivelor Nationale si dumneavoastra vizibilitate si recunoasterea binemeritate.”



Structurata in doua parti, lucrari in plen si pe sectiuni, sesiunea a fost condusa de prof. dr. Vilica Munteanu, director al Arhivelor Bacau, cel care este artizanul, de 20 de ani, al acestei prestigioase manifestari. Au conferentiat prof. univ. dr. Jipa Rotaru, Bucuresti, prof. univ. dr. Ioan Agrigoroaiei, Iasi, prof. univ. dr. Ioan Scurtu, Bucuresti. Cum anul acesta se implinesc 100 de ani de la nasterea primului director al Arhivelor Bacau – Mihai Gheorghiu, actualul director dr. Vilica Munteanu, i-a adus un omagiu: „Mihai Gheorghiu – 100 de ani de la nastere”.

In continuare a fost lansat Anuarul Arhivelor Nationale Bacau „Acta Bacoviensia” nr. IX/2014, precum si alte reviste sau volume. De la ora 15, lucrarile s-au desfasurat pe sectiuni. „Sesiunea Stiintifica de anul acesta, a XX-a, este una deosebita nu numai prin faptul ca a reusit sa strabata timpul, cu toate greutatile inerente, dar mai ales prin faptul ca am reusit sa invitam, sa aducem, cei mai buni specialisti in istorie si arhivistica din România.

Ma bucur, de asemenea, ca am reusit, si in acest an, sa editam revista «Acta Bacoviensia», dupa o munca extraordinara, de lunga durata, care a presupus mii de ore de studiu, cercetare si redactare, astfel ca ea sa pastreze nivelul stiintific dorit de Consiliul Stiintific”, ne-a spus dr. Vilica Munteanu.




Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img

Alte titluri

- Advertisement -
Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014