22 octombrie 2024
ActualitateBani de campanie din apa chioara / Ecologistii arunca „bomba secolului";

Bani de campanie din apa chioara / Ecologistii arunca „bomba secolului”;

PER Bacau si-au lansat, ieri, candidatii pentru alegerile din 30 noiembrie. Ecologistii declara ca nu au sanse in alegeri deoarece sunt saraci, dar sustin ca in viitor vor avea bani. De ce? Pentru ca sunt in curs de a omologa ainventia secolului”: o instalatie care produce energie gratis, folosind doar apa.

Filiala Bacau a Partidului Ecologist Roman (PER) si-a lansat ieri candidatii pentru alegerile parlamentare. Intalnirea a avut loc la sediul judetenei, o incapere mica din str. M. Viteazu. PER merge in alegeri alaturi de Partidul Verde, impreuna cu care a format alianta Partidul Verde Ecologist. Aceasta a aruncat in lupta patru candidati, doi pentru Senat si doi pentru Camera Deputatilor. „Vrem sa va asiguram ca noi inca existam. A fost o dezamagire rezultatul de la locale, mai ales ca noi am avut proiecte in care chiar am crezut”, a declarat Vasile Grecu (foto), presedintele PER. Degeaba ai, insa, proiecte valoroase, daca partidul aflat la putere nu le considera importante, a adaugat el. „Verzii” sunt la putere „in Occident, unde echivocul nu e politica de stat, unde legile sunt respectate, iar masurile coercitive, aplicate”, a precizat el. Ecologistii au prezentat mesajele pe care se bazeaza campania lor, anuntand „cod verde” pentru judetul Bacau, ceea ce inseamna politici antipoluare, cresterea calitatii vietii, onestitate, dar si „liber inainte”. Mai mult, dr. Hamad Al-Essa Talal ii indeamna pe bacauani sa evite „excesul de rosu, galben si portocaliu” si sa voteze sanatos, adica „verde”.
Bagi apa si iese gaz
pentru energie



Candidatii PER Bacau au recunoscut ca le va fi greu, daca nu imposibil, sa castige batalia cu reprezentantii PD-L, PNL si PSD, cauza fiind mai ales lipsa resurselor. „In fiecare dimineata, din Bacau pleaca masini chiar din fata cabinetelor parlamentare. Noi nu putem folosi banii statului in campanie. Nici sediu nu avem. Si in aceasta situatie, ni s-au facut sicane de la depunerea candidaturilor la BEJ”, a afirmat Grecu. BEJ i-a respins pe candidatii PER, insa acestia au mers in instanta si au obtinut la Curtea de Apel dreptul de a se inscrie in alegeri. Seful PER a acuzat faptul ca „prin introducerea taxei de 25 milioane de lei este incalcat dreptul constitutional de a candida”. Mai mult, trebuie sa acopere cheltuielile de campanie din buzunarul propriu, iar ecologistii nu sunt oameni bogati. De aceea organizatia are candidati in 4 din cele 14 colegii din judet. „Verzii” au intrat in cursa deoarece un partid care nu obtine cate 50.000 de voturi la doua alegeri consecutive este radiat automat din registru. Ei spera ca, intr-un viitor destul de apropiat, vor urma traiectoria ecologistilor din Occident si vor juca un rol important in politica romaneasca. Mai ales ca vor avea si bani. De unde? PER va implementa „un proiect care va asigura locuitorilor energie gratis” sau aproape gratis, costurile de productie fiind acoperite 95 la suta. Instalatia foloseste apa, pe care o transforma intr-un gaz cu proprietati asemanatoare metanului. Un bacauan misterios a avut incredere si a investit „o jumatate de milion de euro in aceasta inventie, care e in curs de omologare”. Instalatia, sustin ecologistii bacauani, e unica in lume. Silvia Patrascanu



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img