22 octombrie 2024
ActualitateCaldura la comun incinge spiritele / Fiecare asociatie cu politica sa

Caldura la comun incinge spiritele / Fiecare asociatie cu politica sa

Asociatiile de proprietari vor primi zilele acestea factura de caldura de la CET. Cu aceasta ocazie se da startul
interminabilelor discutii despre repartizarea consumului in blocuri. Cei mai suparati sunt, evident, locatarii din apartamentele ramase in sistemul centralizat de furnizare a agentului termic si care trebuie sa achite tot consumul inregistrat de gigacalorimetre. Aceasta situatie se intalneste in asociatiile care nu-i taxeaza pe debransatii de la CET pentru caldura din tevile comune.

Asociatiile care aplica un tarif si „centralistilor”pot fi numarate pe degete. Printre acestea se numara Asociatia de proprietari 85. aNoi si in iarna trecuta i-am pus la plata pe cei cu centrala”, ne-a declarat Argentina Patrichi, administrator. Si in aceasta asociatie sunt discutii, dar suma care revine debransatilor este mica, sub 20 de lei/luna, iar oamenii au acceptat-o. In unele blocuri din asociatie, baile din apartamentele cu centrala proprie sunt incalzite numai de tevile comune, mai groase decat cele din camere. In Asociatia de proprietari 79, proprietarii de centrala individuala platesc si ei o cota din consumul facturat de CET. „Nu mai mult de 10%, spune presedintele Aurel Dobranis. Mai avem discutii, dar este ordin al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Serviciilor Comunale. Daca ma dau in judecata locatarii din apartamentele bransate la CET fiindca nu-i pun pe cei cu centrala la plata, eu pierd. Nu vreau sa am probleme”.



Nu mai stiu ce sa faca

Alte asociatii asteapta „indicatii de la CET”. Asa ne-a declarat Vasile Condurat, presedintele Asociatiei de proprietari 82. „Locatarii au izolat tevile comune din apartamente tocmai ca sa nu plateasca nimic la CET. Acum nu stim cum sa procedam. Adunarea generala nu a stabilit nimic in acest sens. De altfel, s-a tinut in aprilie, cand venea vara, nu iarna”. In alte asociatii, presedintii se feresc sa aduca vorba de tevile comune. „Ma iau la bataie cei cu centrala”, ne-a marturisit un administrator. Situatii tragice apar acolo unde pe o scara de bloc au mai ramas cateva apartamente bransate la CET. Locatarii acestora platesc agentul termic contorizat la intrarea in bloc, chiar daca au fost incalzite si apartamentele cu centrala.Scris de Doina Mincu



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img