22 octombrie 2024
ActualitatePurtat pe drumuri pentru salariul de insotitor / Vasile Ardeleanu sta...

Purtat pe drumuri pentru salariul de insotitor / Vasile Ardeleanu sta cu hotararea judecatoreasca in buzunar

Desi are o hotarare judecatoreasca, un bacauan nu poate intra in posesia indemnizatiei de insotitor pentru persoane cu handicap. Vasile Ardeleanu se plange ca este purtat pe drumuri si ca autoritatile din Livezi nu tin cont de decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Primarul sustine ca nu este rea vointa, ci doar neputinta.

In anul 2006, Dumitru Ardeleanu junior a obtinut pentru tatal sau, Dumitru Ardeleanu, un certificat de handicapat, grad accentuat. „Cum starea tatalui meu era mult mai grava, am contestat actul la Comisia Superioara de Evaluare a Persoanelor cu Handicap Bucuresti. In urma Deciziei nr.4648, din 30 noiembrie 2007, pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a hotarat ca tatal meu intra in drepturi conform noului grad de handicap, gradul grav, din data de 19 octombrie 2006, cand a obtinut primul certificat de incadrare in grad emis de DGASPC Bacau”, ne spune Dumitru Ardeleanu fiul. Dupa ce s-a vazut cu patalamaua la mana, barbatul a inceput sa faca demersurile pentru a obtine indemnizatia de insotitor. El s-a adresat atat Serviciului Public de Asistenta Sociala, dar si DGASPC Bacau. „Mi se recunosc drepturile, insa am fost trimis la Primaria Livezi, comuna unde a domiciliat tatal meu. M-am adresat si prefectului care tot acolo m-a trimis”, se plange Ardeleanu.



Insotitorii nu si-au primit lefurile de doua luni

Cetateanul spune ca a fost la Primaria Livezi pentru a-si cere dreptul insa i s-au inchis usile in nas. „Chiar nu inteleg cum este posibil sa nu se respecte o hotarare judecatoareasca. Asta mi se pare o ilegalitate”, sustine Vasile Ardeleanu. De cealalta parte, edilul din Livezi sustine ca nu este rea vointa. aNu sunt bani, asta este explicatia. Eu vreau sa-i dau bani omului, dar nu am de unde. Insotitorii persoanelor cu handicap nu si-au mai primit indemnizatiile de doua luni. Am anuntat Consiliul Judetean despre situatia noastra si ni s-au promis niste bani la rectificarea bugetara. Pana la sfarsitul anului, Dumitru Ardeleanu isi va primi toti banii”, spune Gioni Craciun, primarul din Livezi. Reclamantul insa o tine pe a lui. Si-a castigat dreptul in instanta si trebuie musai sa primeasca banii. „Pentru ca nu se respecta o hotarare judecatoreasca m-am adresat procurorilor. Am reclamat toata conducerea primariei din Livezi”, declara Vasile Ardeleanu.

Scris de Lili Adochitei



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img