22 octombrie 2024
ActualitateVaccinare cu scandal / Acuzatii grave la Scoala „Miron Costin";

Vaccinare cu scandal / Acuzatii grave la Scoala „Miron Costin”;

O mama o acuza pe invatatoarea fiicei sale ca i-a pus acesteia sanatatea in pericol. Scandalul a pornit de la campania de vaccinare de acum doua saptamani. Mamica a anuntat-o pe invatatoare, printr-un bilet scris, ca nu este de acord cu vaccinarea, deoarece copilul era sub tratament pentru o infectie. Cu toate acestea, fetita a fost imunizata. Parintii sunt speriati de perspectiva unor afectiuni grave provocate de acest vaccin.
Si medicul scolar este acuzat de neglijenta.

Lenuta Neacsu, mama unei fetite din clasa intai, la Scoala aMiron Costin”, le acuza pe invatatoarea Oana Dirlau si medicul scolar Tatiana Grigoras ca au pus sanatatea copilului in pericol. Totul a pornit de la campania de vaccinare impotriva rujeolei, rubeolei si oreionului, de acum doua saptamani. „Copilul meu era sub tratament cu antibiotic pentru o infectie urinara, ne-a declarat Lenuta Neacsu. Am scris un bilet invatatoarei, ca nu sunt de acord cu vaccinarea copilului in aceasta perioada.” Eleva nu a fost imunizata marti, 21 octombrie, dar vineri, pe 24, da. Parintii s-au speriat si au luat legatura cu medicul de familie al copilului. „Ne-a spus ca este foarte periculos ce s-a intamplat si ca fetita poate sa aiba de suferit grav in viitor.” Lenuta Neacsu spune ca joi, inaintea zilei in care fetita sa a fost vaccinata, a discutat cu invatatoarea. „M-a intrebat daca poate fi vaccinat copilul. I-am zis ca voi intreba medicul de familie si ii voi transmite prin copil. Fetita i-a spus ca nu sunt de acord, fiindca ia siropel. Copilul nu a stiut numele antibioticului. Cu toate acestea, a dus-o de mana la cabinetul medical”.



Un semn de intrebare ignorat la scoala

Familia Neacsu s-a plans ieri conducerii scolii. Directorul Ionica Fota ne-a declarat ca invatatoarea a parasit scoala, deoarece a terminat cursurile la ora 10.00. Aceasta se afla insa in cabinetul medical al scolii, unde ne-a declarat ca mama nu a revenit cu o adeverinta medicala sau un bilet din care sa rezulte contraindicatia la vaccin. „Eu i-am spus joi sa dea semnatura ca nu poate fi vaccinata fetita. Daca eleva nu a venit cu hartie, a fost vaccinata. Nu am nicio vina”, sustine Oana Dirlau. Medicul scolar Tatiana Grigoras ne-a declarat ca fetita i-a fost „adusa de mana de doamna invatatoare, care a spus ca nu mai este nicio problema cu vaccinarea”. Medicul si invatatoarea sustin ca mama trebuia sa aduca adeverinta medicala cu contraindicatie la vaccin. Potrivit directorului Ionica Fota, biletul semnat de parinte are valabilitatea unei adeverinte in acest caz.

Vaccinata
in plin tratament

Familia Neacsu asteapta cu teama urmarile acestui vaccin. „Am fost deja pe la medici specialisti, deoarece am inteles ca pot fi urmari neurologice si locomotorii. Nu se poate face nimic decat sa asteptam”. Dr. Madalina Bogatu, medicul de familie al fetitei, ne-a declarat ca tratamentul cu antibiotic a fost instituit marti, pe 21 octombrie, chiar in ziua primei vaccinari. „I-am prescris tratament de 7 zile si i-am spus ca fetita nu ar trebui vaccinata decat dupa incheierea tratamentului si in stare de perfecta sanatate”. Dupa cum a declarat medicul scolar, eleva a fost imunizata pe 24 octombrie. Sotii Neacsu sunt hotarati sa solicite mutarea fetitei lor in alta clasa.Scris de Doina Mincu



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img