22 octombrie 2024
ActualitateComert masini second-hand in plin oras

Comert masini second-hand in plin oras

Bacaul este invadat de masini second hand. Tot mai multi bacauani apeleaza la o metoda inedita pentru a-si vinde masinile: le expun in parcari sau in zone cu trafic intens. Un afis atractiv lipit pe parbriz si oferta devine publica. Desi pe raza municipiului sunt sute de masini scoase astfel la mezat, Politia Primariei abia face fata fenomenului. Pana acum s-au aplicat 97 de amenzi.

Parcarea din fata stadionului Municipal, strazile Nicolae Balcescu, Mihai Viteazu, 9 Mai, Unirii si zonele din fata bisericilor sunt transformate de unii bacauani in adevarate targuri auto. Daca se decid sa-si scoata masinile la vanzare, ei isi parcheaza nestingherit autoturismele pe domeniul public, le lipesc un afis, scris repede de mana cu pixul sau imprimat pe o coala de hartie, pe parbriz si pe geamurile laterale, noteaza un numar de telefon si oferta-i gata. Orice trecator atras de aceste afise se opreste, iar negocierea are loc in plina strada sau la cea mai apropriata terasa. Bacaul este impanzit de astfel de masini, in conditiile in care lipsa locurilor de parcare se face simtita peste tot. In unele zone din oras, masinile scoase la mezat sunt „plantate” direct pe trotuare.



Decizia exista, dar nu e respectata

Inca din luna mai, Consiliul Local Bacau a interzis printr-o hotarare practicarea acestui tip de comert, insa posesorii de autovehicule ignora cu desavarsire legea. Lucratorii de la Politia Primariei au demarat o actiune de depistare si sanctionare a proprietarilor. „Este vorba despre un fenomen care s-a generalizat, a explicat Florin Podoleanu, purtator de cuvant la Politia Primariei Bacau. Actiunea noastra este graduala, dar sunt proprietari de masini care astazi vand una si maine scot la vanzare alta masina. Niciodata nu gasim acelasi masini expluse la vanzare. Pana in prezent, de cand a aparut HCL 84/2008, am reusit sa aplicam 97 de sanctiuni in valoare totala de 11.150 lei noi. Incercam sa tinem sub control acest denomen pentru a-l elimina pe cat posibil.”
Roxana Neagu
Scris de Roxana Neagu



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img