22 octombrie 2024
Actualitate14 pentru Bacau / Un pas necesar

14 pentru Bacau / Un pas necesar

In lumea politica bacauana suspiciunea nejustificata si prudenta excesiva au devenit cod obligatoriu de comportament. A cui este vina? De ce s-a ajuns aici? De ce nu se pot depasi anumite bariere? Sunt intrebari ale caror raspunsuri adunate ar insuma o intreaga istorie postdecembrista. Si chiar nu are rost sa dezgropam un trecut de cele mai multe ori neplacut. Acum ar trebui sa ne gandim la viitor, mai ales ca momentul ne obliga la acest lucru. De aceea Trustul Media DESTEPTAREA propune proiectul „14 pentru Bacau”, un concept nou despre comunicare dintre politicieni si electorat, despre capacitatile unor candidati de a-si exprima clar si concis ideile si solutiile. Aceasta campanie electorala este prima in care politicienii nu vor mai sta sub mantaua partidului, fiind obligati sa iasa cu adevarat printre oameni, sa le explice ce au de gand, sa-i convinga ca sunt cei mai buni si sa le obtina votul. Dincolo de mijloacele specifice ale unei campanii electorale (afisaj stradal, scrisori, aparitii radio-tv), iata ca trustul nostru media a inteles ca exista o nevoie de informare mai directa si, credem noi, mai credibila decat mesajele ambalate in culorile de partid. Dar nu candidatii sunt cei mai importanti pentru noi, jurnalistii care am gandit si materializam acest proiect. Bacauanii au dreptul sa stie care sunt capacitatile fiecaruia dintre cei care isi doresc sa ajunga parlamentar si sa aleaga in cunostinta de cauza. Pentru ei lucram in primul rand, iar daca participantii la competitia electorala au macar tot atat respect pentru bacauani, atunci cu siguranta vor fi parteneri in proiect.
Ziaristii din Trustul Media DESTEPTAREA au adunat deja laolalta problemele cunoscute ale celor 10 colegii de deputati si patru de senatori, la care adaugam pe cele transmise de primarii si locuitorii din respectivele zone. Odata cu identificarea problemelor si ordonarea lor prioritara, solicitam fiecarui candidat sa faca, la randul sau, o ierarhizare a acestora. In acest fel, alegatorii vor afla cat de bine cunosc aspirantii la fotoliile parlamentare colegiul in care s-au inscris. Fiecare candidat va fi invitat sa prezinte solutiile concrete pentru rezolvarea celor mai importante trei probleme ale colegiului sau. Raspunsurile candidatilor vor fi facute publice si vor fi analizate de catre alegatori in cadrul unor dezbateri publice.
Alegatorii au prilejul de a testa cat de bine sunt informati candidatii despre realitatile zonei si daca au solutii realiste pentru rezolvarea problemelor. Candidatii pot demonstra ca merita votul prin acuratetea si concretetea prestatiei lor. Trustul Media DESTEPTAREA isi va fi indeplinit inca o data rolul de a informa comunitatea. Va asteptam pe toti bacauanii, alegatori si candidati, sa mai facem un pas inspre ceea ce inseamna democratie si asumarea rolului de cetateni europeni.Scris de Nelu Brosteanu





spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img