22 octombrie 2024
ActualitateSeful Politiei se judeca cu un mort

Seful Politiei se judeca cu un mort

@ Ofiterul in rezerva a castigat procesul si a decedat

Seful Inspectoratului de Politie Judetean Bacau a ajuns sa se judece cu un mort. Desi ofiterul in rezerva Danut Tataru a trecut in lumea umbrelor de ceva timp, in luna noiembrie ar trebui sa se prezinte la proces. Politistul a dat IPJ in judecata pentru a obtine primele de concediu restante.



La inceputul acestui an, ofiterul Danut Tataru, pensionat in 2005, a chemat in boxa acuzatilor Inspectoratul de Politie Judetean Bacau, pentru ca acesta sa fie obligat sa-i achite primele de concediu restante din perioada 2001-2006. „In perioada septembrie 1980 – octombrie 2005 am fost ofiter in cadrul Politiei. Pana la data de 31 decembrie 2006, prevederile referitoare la acordarea primelor cu ocazia plecarii in concediul de odihna au fost suspendate succesiv prin legile bugetare anuale, precum si prin actele normative anuale de salarizare a functionarilor publici. Avand in vedere ca dreptul la prima de concediu nu a fost abrogat, am dreptul a primi sumele de bani ce mi se cuvin drept prime de concediu pentru anii 2001-2005. Nu pot fi discriminat de la acest drept”, a scris in plangerea catre instanta politistul pensionar.

Raposatul este chemat la recurs

Ofiterul in rezerva nu s-a adresat de prima data judecatorilor. Mai intai a facut cateva adrese catre seful inspectoratului, solicitand drepturile banesti. „Politistii au dreptul la prime de concediu doar de la data de 1 ianuarie 2004, data intrarii in vigoare a Ordonantei de Guvern nr.38/2003. Pentru perioada 1 ianuarie 2004 – 31 octombrie 2005 aveti dreptul la prima de concediu care va fi achitata in momentul deschiderii creditelor bugetare lunare”, a fost raspunsul primit de politistul pensionar. Fostii sefi chiar i-au calculat si suma ce urma sa o incaseze: 3.175 lei. Cum ofiterul in rezerva s-a considerat nedreptatit a apelat la justitie. In luna iunie, instanta de la Tribunalul Bacau a admis actiunea lui Danut Tataru si prin sentinta civila a obligat IPJ sa plateasca prima de concediu pentru anii 2002-2003 actualizata. Din pacate, ofiterul nu a apucat sa se bucure de victorie, pentru ca a trecut in lumea umbrelor. Cu toate acestea, pe 9 octombrie, seful IPJ, comisarul sef Stefan Alexa, a facut recurs la Curtea de Apel Bacau. Acesta este programat sa se judece pe 13 noiembrie.Scris de Lili Adochitei



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img