21 octombrie 2024
ActualitateProfesori pacaliti de un sarlatan / Acesta le-a luat ochii cu ajutoare...

Profesori pacaliti de un sarlatan / Acesta le-a luat ochii cu ajutoare din strainatate

De cateva saptamani, un escroc incearca sa pacaleasca profesorii de la diverse scoli, carora le promite ajutoare umanitare din strainatate. Singura pretentie a individului este ca reprezentantii unitatilor de invatamant sa pregateasca o suma de bani pentru taxele vamale. De fiecare data, sarlatanul a avut grija sa se fereasca de camerele de supraveghere ale Vamii Bacau.

Un escroc a reusit sa puna pe jar conducerea Scolii aCancicov”. Ieri dimineata, individul a sunat la secretariatul unitatii de invatamant si s-a recomandat ca fiind reprezentantul unei organizatii neguvernamentale. aMi-a spus ca este de la fundatia aDe la inima la inimaa din Olanda si ca are ajutoare pentru scoala noastra, ne-a declarat Adriana B., reprezentantul Scolii aCancicov”. S-a recomandat ca fiind Cristi Ardeleanu. A pus conditia ca o singura persoana din scoala sa mearga in zona Metro, sa receptioneze ajutoarele, dar sa aiba la indemana 2,2 milioane de lei vechi pentru plata taxelor vamale si o delegatie din partea scolii”. Imediat s-a facut rost de bani si de documentele solicitate, dupa care reprezentantii scolii au luat legatura cu adomnul Ardeleanu” pentru obtinerea de detalii privind intalnirea. aMi-a spus ca are un TIR cu trei tone de marfa pentru noi. L-am rugat sa ne vedem ceva mai aproape de scoala si a acceptat la Vama Bacau. Dupa ce ne-am gandit, am zis ca e mai bine sa incercam sa-l aducem cat mai aproape de scoala. Ultima intalnire acceptata a fost pe strada Miorita”, declara Adriana B. Femeia nu a fost singura, ci insotita de directorul unitatii de invatamant. aIntre timp am fost contactata telefonic de domnul Ardeleanu care mi-a spus sa cumpar cartele telefonice de banii pregatiti pentru taxele vamale. Abia atunci am realizat ca ceva este in neregula. A mai sunat de cateva ori si ma tot intreba daca am cumparat cartele. Probabil ca ne supraveghea de undeva”, mai spune Adriana B. Dupa 20 de minute de asteptare, reprezentantele Scolii Cancicov au renuntat. Insa au avut grija sa sune la politie si sa povesteasca despre individul care a incercat sa le pacaleasca.
Individul s-a ferit de camerele de supraveghere



Necunoscutul nu si-a incercat norocul numai la Scoala Cancicov. In urma cu o saptamana a reusit sa-l aduca pana la Vama Bacau pe reprezentantul unei unitati de invatamant din Moinesti, iar cu doua saptamani in urma l-a pacalit pe reprezentantul unei scoli din Buhusi. aCei in cauza au fost abordati doar vinerea. Cu o saptamana in urma ne-am trezit cu un profesor din Moinesti care ne-a spus ca a venit sa-si ridice ajutoarele. Relatarea lui seamana izbitor cu cea a directorului de la Scoala Cancicov. Atunci necunoscutul s-a prezentat ca fiind aMunteanua si ce m-a frapat este faptul ca a avut grija sa se fereasca de camerele de supraveghere ale Vamii”, ne-a spus Vasile Soiman, seful Vamii Bacau. Acesta mai spune ca e bine ca profesorii sa fie mai vigilenti si sa nu scoata chiar atat de repede banii din buzunare.

Scris de Lili Adochitei



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img