21 octombrie 2024
ActualitateDesi locuri de munca sunt cu sutele / Doar cativa tineri asistati,...

Desi locuri de munca sunt cu sutele / Doar cativa tineri asistati, selectati pentru angajare

Aproape 80 de tineri din centrele rezidentiale isi cauta un loc de munca pentru ca trebuie sa paraseasca unitatea. La bursa locurilor de munca angajatorii au ofertat 270 de posturi. Au fost alesi pentru angajare numai 25 de tineri.

Disciplinati, singuri sau insotiti de indrumatorii lor, zeci de tineri care au implinit 18 ani, ocrotiti in centre rezidentiale, s-au prezentat ieri, inca de la ora 9.00, la bursa locurilor de munca organizata special pentru ei. Au trecut pragul Agentiei Locale pentru Ocuparea Fortei de Munca Bacau cu mari sperante ca, odata deveniti majori, vor avea posibilitatea sa se intretina singuri, sa traiasca pe picioarele lor. Si, intr-adevar, cei mai multi dintre ei au fost norocosi. aEu am gasit ca zidar si ma bucur, ne-a declarat George Calancea. Nu am mai lucrat, dar cred ca ma voi descurca”. La randul ei Mirela T., care are doar cinci clase, ne spune ca stie sa teasa. Totusi, oferta de loc de munca pentru ea nu este pe acest profil. Dar tanara este bucuroasa ca va avea serviciu. aMi-au spus sa ma duc femeie de serviciu si imi place”, ne-a declarat incantata. Dar au fost si tineri care au plecat dezamagiti de la bursa, deoarece nu au gasit un job pe masura pregatirii si aspiratiei lor. Si aceasta deoarece majoritatea ofertelor au fost pentru munci necalificate, pentru zidari, zugravi sau confectioneri. aEu am terminat o facultate, ne-a spus unul dintre asistati. De trei saptamani bat pe la usile angajatorilor. Unii au fost amabili, altii insa m-au primit cu reticenta, mai ales cand le-am spus ca locuiesc intr-un centru rezidential”.



Numai 15 angajatori
din 150 contactati

La actiunea organizata astazi peste 10 societati comerciale si fundatii si-au aratat dorinta de a angaja someri din randul tinerilor asistati in centrele de ocrotire. aChiar optam pentru a angaja tineri, ca sa-i formam la noi, ne-a spus Daniela Horoiu, inspector de resurse umane la o firma de constructii. Acum (ieri-n.n.) au venit vreo cinci si le-am oferit loc de munca. Dar vom mai avea oferte si in primavara”. La randul ei Fundatia aOrfanii” le-a pus la dispozitie tinerilor asistati posibilitatea de a deveni vedete. aAvem posturi de impresari artistici, secretar si solisti vocali, ne-a spus Razvan Moraru, directorul fundatiei. Eu stiu ca sunt printre ei tineri care au talent si sunt pregatiti”. Pentru bursa de anul acesta, organizata in sprijinul tinerilor care, ajunsi la varsta majoratului, trebuie sa paraseasca unitatea unde au fost ocrotiti, Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca Bacau a contactat 150 de agenti economici. Dintre acestia, insa, numai 15 au venit cu oferte de munca. Ei au pus la dispozitia tinerilor revocati din centrele rezidentiale 270 locuri de munca. Oferta a fost extrem de generoasa daca avem in vedere faptul ca tinerii din centre aflati in cautarea unui loc de munca au fost in numar de numai 78. Dintre ei au fost selectati in vederea angajarii doar 25. Scris de Elena Tintaru



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img